Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

LOZAN ANLAŞMASI’NI DELDİK

Biz yasaları çiğnemeyi, genelgeleri yok saymayı, yargı kararlarını kendimizce yorumlamayı çok severiz. Bırakın kanunlara uymamayı anayasayı bile dikkate almamayı hüner sayarız.

Eski bir yöneticimizin “ Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz” dediği bile söylenir. Genel bakışımız bu.
Bu defa bunları aştık, artık uluslar arası sözleşmeleri de pek kale almıyoruz.
Hatta Lozan Anlaşması’nı bile çiğniyoruz göz göre göre… Onu da deldik.
Ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2023 diye bir hedefi var.
Peki, nedir bu 2023? Ne olacak 2023 de? Ne anlama geliyor 2023?
Partililere sorarsanız; Türkiye’nin bugüne kadar uçtuğu yetmiyormuş gibi 2023 de uçuşa geçecekmiş. Bugüne kadar helikopter gibi uçarken 2023 de roket gibi uçacakmış.
Nasıl olacakmış bu uçuş, bugün neden roket hızına ulaşamıyor muşuz?
Lozan Anlaşması Türkiye’nin elini kolunu bağlıyormuş. Lozan Anlaşması’nı imzalayanlar Türkiye’nin yüz yılına ipotek koymuşlar. Bu ipotek 2023 de sona eriyormuş.
Neymiş bu Türkiye’nin yüz yılına ipotek koyan maddeler? Lozan Anlaşması şu ortaokuldan bu yana tarih derslerinde öğrencilere anlatılan anlaşma değil mi? O anlaşmada böyle bir madde okuduğumuzu hatırlayan var mı?
Yok ama; bizim bilmediğimiz GİZLİ maddeler varmış. O maddeler Türkiye’nin elini kolunu bağlıyormuş. 2023 de bu maddeler kalkıyormuş ve ülke uçuşa geçecekmiş.
Uluslar arası bir anlaşmanın gizli maddeleri mi olur muş?
Varmış, varmış… Bu hükümete siyasi yakınlık duyanlar öyle diyor.
Tarihle az çok ilgisi olan herkese sordum, bana güleceklerini göze alarak.
Gülmediler, çünkü onlar da duymuşlar bu gizli maddelerin gizemini…
Hiçbir tarihçiye doğrulatamadım ama merakım da gitmedi. Gizli maddeleri nereden bilsinler! Adı üstünde; gizli işte…
En son Taha Akyol yazdı bir hafta önce;”Lozan’da gizli maddeler bulunduğu, yüz yıl süreyle sınırlı olduğu gibi laflar boş zırvadır dedi”  Demek ki O da bilmiyor.
Bu gizli maddeler Türkiye’nin yer altı zenginliklerini çıkarmasını engelliyormuş. Onun için Türkiye madenlerini ve petrollerini çıkartamıyormuş. Topraklarımızdan zenginlik fışkırıyormuş ama Lozan Anlaşması’nın gizli maddeleri elimizi kolumuzu bağlıyormuş.
Bu maddeler 2023 de kalkınca madenlerimizi ve petrolümüzü çıkartarak ülke olarak zenginleşeceğiz. Uçuşa geçmek dedikleri buymuş.
İnsanların düşleriyle oynamanın anlamı yok. Varsın onlar düşleriyle yaşayarak mutlu olsunlar. Başka türlü mutlu olacakları yok zaten!
Tamam da; Bu Lozan Anlaşması’nı delmek de nereden çıktı?
Son günlerde bölgemizde altın çıkartmak için faaliyete geçen şirketleri görünce birden Lozan Anlaşması’nın gizli maddelerini hatırladım. Demek ki biz gizliden gizliye Lozan Anlaşması’nı deliyoruz.
Halkın tepkisine hükümetin neden bu şiddetle karşılık verdiğini de çözüyorum yavaş yavaş… Ortalığı ayağa kaldırmayın diyorlar, anlaşmaya imza koyan diğer ülkeleri uyandırmayın demeye geliyorlar. Dünyayı başımıza yığmayın falan…
Yavuz Kemal’ da altın var, ucuza gelsin diye siyanürlü bir çalışma yapacağız; eylem falan yapıp da Lozan’a aykırı bir işlem yaptığımızı karşı tarafa duyurmanın zamanı mı şimdi?
Artvin Cerattepe’de altın var; Lozan Anlaşması’na imza koyan ülkeler duyarsa bunu çıkartamayız, şunu sessiz sedasız halledelim diyorlar ama Artvinliler anlamıyor ki…
Şimdi Artvinlilere de açık açık Lozan Anlaşması’nı deliyoruz diyemezsiniz ki!
Biraz anlayışlı olsalar ne olurdu sanki. Bu kadar gürültüye hacet var mı?
Belki bu yazıya da kızacaklar, devletin gizli sırlarını ifşa ediyorsun falan gibi…
Kötü bir niyetim yok, sadece kafam karışık biraz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678