Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

HÜKÜMETİN VEKİLİ

Milletvekili, milletin vekili diyoruz ama onlar hükümetin vekili gibi çalışıyorlar.
Geçen hafta sosyal medyada bir Giresun milletvekilinin halkla içi içe çekilmiş bir fotoğrafı yer aldı. Fotoğrafın altında da şu açıklama vardı: “Giresun milletvekili hükümet çalışmalarını halka anlatıyor”
Burada bir terslik yok mu? Bu kimin vekili? Hükümetin vekili mi milletin vekili mi?
Uzun bayram tatilinde bütün vekillerin seçim bölgelerine gittiğini ve halkın içine karıştığını biliyoruz. Bundan daha doğal ne olabilir!
Bundan daha doğalı halkla ne konuştuğunun sorgulanmasıdır. Hükümet çalışmalarını halka anlatmak mı, hükümete iletmek üzere halkın sorunlarını dinlemek mi?
Bizim ki hükümet çalışmalarını halka anlatıyormuş.
Mutlaka halkın sorunlarını da dinlemiştir ancak fotoğrafın altına öyle yazınca insanı şeytan dürtüyor ve aklına bin türlü vesvese sokuyor.
Diyelim ki halkın sorunlarını dinledi, bunu hükümete iletebiliyor mu?
Bizdeki siyasi örgütlenmeyi hep merak etmişimdir. Hani şu her partinin ilçe başkanlıkları, il başkanlıkları var ya… Bunlar gerçekte nasıl çalışırlar.
Aşağıdan yukarıya mı yukarıdan aşağıya mı?
Yani halkın sorunlarını yukarıya taşımak mı yoksa yukarının görüş ve politikalarını halka anlatmak mı? Şimdi herkes, her ikisi de diyordur. Zaten bunu hangi siyasetçiye sorduysam aynı cevabı alıyorum:
Öncelikle halkın sorunlarını bir üst yönetime aktarıyorlarmış. Yani ilçe teşkilatı il teşkilatına, il teşkilatı da genel merkeze iletiyormuş ve sorun çözülüyormuş.
Bunun böyle olduğuna inanmak isterim.
Oysa gözlemlerimiz bunun tamda tersinin uygulandığı yönünde. Yani genel merkezin ürettiği politikaların halka kabul ettirilmesi şeklinde uygulamalara tanık olmaktayız.
Mesela Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda bugünün hükümeti bir çalışma içinde. CHP bu konuda halka soralım, bir halk oylaması yapalım diyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe ve il teşkilatları nasıl bir çalışma yapıyor? Halkın ne düşündüğünü sorup öğrenip yukarıya mı aktarıyor yoksa halkı bu konuda ikna etmeye mi çalışıyor? Bir halk oylaması olduğunda kabul yönünde sonuç alacak çalışmalar mı yapıyor?
İşte bu tür konularda vekillerin tutumu önem kazanıyor.
Milletin vekili mi hükümetin vekili mi oldukları burada ortaya çıkıyor.
Hükümet çalışmalarını halka anlatan bir vekil halkın görüşünü hükümete anlatabilmede aynı duyarlılığı gösterebilir mi?
Aslında hükümetin çalışmalarını halka anlatacakları o kadar farklı yolları var ki: başta televizyonlar, radyolar ve gazetelerle bu iletişim rahatlıkla kurulabiliyor. Hatta şimdi bunlara sosyal medya denilen Internet iletişimi de eklendi. Artık bazı televizyonlar ve gazeteler açık açık hükümetin propagandasını yapıyor. Hükümetin her yaptığını yere göğe sığdıramıyor. Tek satır, tek cümle eleştiri göremezsiniz.
Tamamen “Padişahım çok yaşa” durumundalar.
Her şey güllük gülistanlık ve halk refah içinde onlara bakarsanız…
Onlar hükümet çalışmalarını yeterince parlatıyorlar. Buna rağmen milletvekili kendisine böyle bir görev vermiş ve durumdan vazife çıkarmaya çalışıyorsa o artık hükümetin vekilidir, milletin değildir.
Bu vekillere herhalde milletin diyecek bir sözü vardır. Mesela, kimin vekili olduklarını ya da milletten yana mı hükümetten yana mı olduklarını sormak gibi…
Kaldı ki milletin de hükümet çalışmalarının tanıtımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Millet her şeyi yaşayarak tanıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678