Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

HİNT ATASÖZÜ

Şu siyasetçiler olmasa dünyadan haberimiz olmayacak. Mesela Hindistan’da çok anlamlı bir atasözü varmış. Sayın Arınç söyledi de haberimiz oldu.
Hindistanlılar “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altlarını kirletmişlerdir” diyorlarmış. Herhalde bu sadece Hintlilere has bir tespittir.
Şimdi birileri kalkıp da bunu Türkiye’ye falan yamamak istemesin!
Gerçi Sayın Arınç bunu Türkiye’de siyaset yapanlar için söylemiş ama yine de biz vebalde kalmayalım.
Geçen hafta Hürriyet Gazetesi’nde yer aldı bu sözün öncesinde ve sonrasında yaşananlar. Meşhur Bülent Arınç- Melih Gökçek atışmasından bir kesit! Bir sonuç çıkar mı? Çıkmaz; çünkü bu tür atışmaları çok gördük.
Melih Gökçek, bir televizyon programında Cumhurbaşkanının uçağının düşürüleceğini ve yerine Bülent Arınç’ın geçeceğini söylemiş. Arınç da cevap olarak bu Hint atasözünü söylemiş.
Meşhur ikili arasında bu tür tartışmaların geçmişte de yaşandığını bildiğimiz için hiç telaşlanmadık. Mesela Sayın Arınç’ın, Melih Gökçek için Arkara’yı parsel parsel Fetullahçılara verdiği söylemini çok net hatırlıyoruz.
Bu çok büyük bir iddiaydı ama üzerinde duran olmadı. Gökçek çıkıp da Bunu ispat edemeyen müfteridir demedi. Ülkeyi yönetenler de bununla ilgili bir soruşturma başlatmadılar.
Hiçbir şey olmamış gibi yola devam ediliyor!
Bundan sonra olur mu; onu da zaman gösterecek.
Buraya kadar tamam da, şu Hint atasözünün üzerinde durmadan geçmek olmaz ki!
Oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı çekenler… Hintlilere bakarsanız altlarını kirlettikleri için kalkmıyorlarmış oturdukları koltuklardan.
Ya bizdekiler! Onların da koltuklarından kalkma problemleri var ama nedeni atasözünde söylenen değil diye düşünüyorum.
Hintliler abartmışlar galiba!
Bizim ülkemizde de yönetenler kolay kolay kalkmak istemezler oturdukları koltuklardan. Biz bunu koltukların rahatlığına bağlarız. İktidar hırsı, koltuk aşkı diye ifade ederiz. Üzerinde biraz mizah yaparız hepsi o kadar,,,
Hani bizim de dikkatimizden kaçmamıştır yıllarca seçim kaybeden parti liderlerinin hâlâ koltuklarına yapışmaları.
Bir makama bir defa gelenlerin o koltuklar eskimeden görevden ayrıldığını görmek zordur. Bu, siyasi partilerden tutun da derneklere varıncaya kadar bütün oluşumlarda böyledir. En fazla da siyasi yapılanmalarda görülür.
Bir siyasi lideri değiştirmek kolay kolay mümkün değildir.
Sayın Baykal’ın bir kaset skandalıyla istifasını verdiğini biliyoruz. Geçmişte rahmetli Özal ve Demirel’in de cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle parti liderliği bıraktığını hatırlıyoruz.
Sayın Bahçeli’nin de olağan üstü kongreye gitmemek için ne kadar çaba sarf ettiğinin de tanığıyız.
Oysa yönetimlerde her zaman taze kana ihtiyaç vardır. Bu, ülkeyi yöneten siyasi partiler için çok daha önemlidir. Oysa en fazla da siyasi partilerde görüyoruz koltuk sevdasını.
Bir bildikleri vardır herhalde! Bu kadar uğraşmanın bir nedeni olmalı.
Tamam; altlarını kirlettiklerini düşünmüyoruz; O Hintlilerin yorumu, ancak siyasi liderlerin hatta seçimlerde başarısız olmuş genel başkanların koltuklarını devretmek gibi bir düşüncelerinin olması gerektiğini düşünüyoruz.
Sizinle olmuyorsa başkalarına bir şans vermelisiniz. Kabiliyetinizi zorlamayınız. Sizden daha başarılı olabilecek insanlar mutlaka vardır, onların ortaya çıkmasına ve sorumluluk almalarına fırsat veriniz… Yine de biz Hintliler gibi düşünmüyoruz!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678