Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harşit Vadisi Platformu Vahşi Madenciliğe ‘Dur’ Diyor!

Harşit Vadisi Platformu, bölgedeki vahşi madencilik faaliyetlerine karşı sesini yükseltmeye devam ediyor.

Harşit Vadisi Platformu, bölgedeki

Platform, 18 Haziran Salı günü saat 13.00’te Tirebolu Eymür ve Şenyuva köyü sınırlarında bulunan Garigen Tepesi’nde düzenleyeceği basın toplantısına davetiyeleri dağıtmaya devam ediyor.

Platformun Başkanı Çınar Çetinkaya, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci’den oluşan heyet, Giresun, Espiye, Güce, Tirebolu, Doğankent, Görele ve Çanakçı’daki birçok kişi ve kurumu ziyaret ederek davetiyeleri elden ulaştırdı. Ayrıca, toplantının duyurulması için afiş ve pankartlar da asıldı.

blank

Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, “Bünyesinde 2 federasyon, 2 vakıf, 2 platform, 13 dernek ve 9 kanaat önderini barındıran Harşit Vadisi Platformu, bölgemizin neredeyse tamamına yakını maden sahası olarak tahsis edilmesi üzerine büyük bir mücadele veriyor. Başta Gümüşhane olmak üzere, bölgemizde MÖ 3000 yıllarından Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar madencilik faaliyetleri yapılmaktaydı. Ancak bu faaliyetler, ilkel yöntemlerle ve doğaya zarar vermeden gerçekleştiriliyordu. Günümüzde ise kısa zamanda çok para kazanma amacıyla zehirli kimyasallar kullanılarak yapılan açık madencilik faaliyetleri doğamızı tehdit ediyor” dedi.

Çetinkaya, “Açık madencilik ile tüm doğamız, ormanlarımız, yaylalarımız, meralarımız ve su havzalarımız bu açgözlü vahşi madenci firmaların istifadesine sunulmuştur. Tüm doğa dokusu, insan, hayvan ve bitki sağlığı kötüleşecektir. Ormanlarımızdan sonra sıra dünyaca ünlü fındık bahçelerine ve tarım alanlarımıza gelecektir” şeklinde konuştu.

Harşit Vadisi Platformu’nun amacı, bu vahşi madencilik faaliyetlerine karşı toplumu bilinçlendirmek ve doğayı koruma mücadelesinde güç birliği oluşturmaktır. Çetinkaya, “Konu sadece bir köyün meselesi değildir. Tüm ülkemizin tamamına yakını maden sahası olarak projelendirilmiştir. İktidardaki siyasilerin bu vahşi madenciliğe karşı sessiz kalması ve doğal zenginliklerimizi koruyacak güçlü bir kanun olmaması nedeniyle, doğamızı ancak güçlü STK’lar koruyabilir. Harşit Vadisi Platformu bu amaç için kurulmuştur. STK’lar güçlerini birleştirmediği sürece vahşi madenciliğe karşı başarı kazanmak çok zordur” dedi.

Platformun, madenciliğe karşı olmadığını, sadece kanun ve kurallara uymayan vahşi madencilik yöntemlerine karşı olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Platform olarak edindiğimiz bilgileri tüm vatandaşlarımıza ve diğer STK’lara aktarmaya hazırız. Bu nedenle 18 Haziran Salı günü saat 13.00’te Tirebolu Eymür ve Şenyuva köyü sınırlarında olan Garigen Tepesinde sesimizi halkımıza duyurmak için basın açıklaması yapacağız. Gerekli yasal izinler alınmıştır. Tüm çalışmalarımız doğamızın yok olmaması içindir. Çünkü yarın çok geç olabilir. Hızlı ama doğru hareket etmek zorundayız. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu önemli güne davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.