Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

HALKA ANAYASAYI ANLATIN

Cumhurbaşkanına olağan üstü yetkiler veren anayasa değişikliğine hayır diyecekleri terörist ilan edene kadar halka anayasa değişikliğinin gerekçelerini anlatın.

Anayasa değişikliğine hayır oyu verecekleri terör örgütü mensubuymuş gibi tanımlamaktan daha ağır ne olabilir ki! O zaman toplayın hepsini gönderin Silivri’ye.
Bu tavır çok yanlıştır.
Birisi önden hayırcıları terörist ilan ederek giderken arkasından bazıları da Öyle demek istemedi diyerek kırılıp dökülenleri toplamaya çalışıyor. Bal gibi de öyle demek istedi… Daha ne desin ki!
Halka bunları söyleyeceğinize yaptığınız değişikliği anlatın. Yeterince anlatamadığınızı siz de kabul ediyorsunuz zaten… Öyleyse nedir bu şiddet bu celal!
Mesela şu “Devletin bekası” nın ne demek olduğunu anlatın.
Hani Devletin bekası için diyorsunuz ya, nedir bu beka meselesi?
Türk Dil Kurumu “bekayı” kalıcılık, ölümsüzlük olarak tanımlıyor. Ülkeler için beka demek kalıcılık anlamına geliyor olmalı.
Yani ülkemizin kalıcılığı tehdit altında mı? Türkiye ortadan kaldırılıyor mu?
Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu mu var? Diyelim ki böyle bir sorun var; eserinizle övünebilirsiniz… İktidarınız sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını tartışır duruma geldik, öyle mi?
Ülkenin kalıcılığı 16 Nisan 2017 de yapacağımız halk oylamasına mı bağlı? Türkiye bu halk oylamasında kalıcılığını mı oylayacak? Hayır çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılığı ortadan kalkacak mı?
Merhum Erbakan’ın Türk siyasi hayatına kazandırdığı bir söz vardır, şimdi tam da onun yerdir: “ Hadi ordan!”
Efendim Hayırcılar 15 Temmuzcuymuş, el insaf! 15 Temmuz’da sadece siz mi sokaktaydınız! Öyle mi zannediyorsunuz yoksa!
Halka bunları anlatarak insanları bölmeyin, halka yaptığınız değişikliğin gerekçelerini anlatın. Neden cumhurbaşkanına olağan üstü yetkiler verdiğinizi anlatın. Neden çoğulcu parlamenter sistemden tekilci başkanlık sistemine geçmek istediğinizi anlatın.
Anlatın ama “Devletin bekası” için gibi basit cümlelerle değil… Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlar vardır, çekemeyenleri vardır, ayağının altına kuyu kazanları vardır ancak kalıcılık sorunu yoktur.
Olsa olsa iktidarların ve siyasilerin kalıcılık sorunları olabilir. Ki geçmişten bugüne Türk siyasi hayatından iz bırakamadan silinip gitmiş onlarca iktidar ve onlarca genel başkan olmuştur.
Mesela; cumhurbaşkanı bakanları dışarıdan atayacak ve bakanlarla ilgili gensoru sistemi işletilemeyecek. Gensoru beş yılda bir halka gitmekmiş… Diyelim ki bir bakan yolsuzluk yaptığında onunla ilgili gensoru verilemeyecek ancak seçimlerde halka hesap verecekmiş.
Tamam da zaten bakan bey seçimle gelmiyor ki… Bir daha seçilemem korkusu taşımıyor ki! Cumhurbaşkanıyla ilişkileri iyiyse pek ala tekrar bakan olabilir!
Bunu anlatın… Neden milletvekili sayısını artırdığınızı izah edin.
Gelecekte seçilebilecek cumhurbaşkanlarının bu olağan üstü yetkileri kullanmada suiistimal edeceği endişesi taşıyan insanları ikna edin.
Olağan üstü hal devam ederken yapılacak halk oylamasının meşruiyet tartışması yaratıp yaratmayacağını anlatın. Anayasa uzlaşma komisyonunun anlaştığı maddeleri neden pakete dahil etmediğinizi anlatın.
Ama bütün bunları devletin bekasıyla ilgili kısır bir anlatımla ifade ederek değil!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılık sorunu yoktur, sizin olabilir!
Ve Hayırcılar terörist değildir. Anlatırsanız onlar da evetçi olabilirler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678