Giresun’da Canlı Hayvan Pazarı İçin Çalışmalar Başladı

Giresun Belediyesi tarafından hayata geçirilen Canlı Hayvan Pazarı Projesi için ilk çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Fuat Köse, proje alanında incelemelerde bulunarak Canlı Hayvan Pazarı’nın hem üreticiler hem de alıcılar için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Giresun’da Canlı Hayvan Pazarı İçin Çalışmalar Başladı

Giresun Belediyesi’nin hayvancılık alanında planladığı Canlı Hayvan Pazarı Projesi için çalışmalar start aldı. Belediye Başkanı Fuat Köse, merkeze bağlı Ülper Köyü’nde yapılacak olan proje alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

ÜLPER KÖYÜ’NDE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Proje kapsamında Giresun Belediyesi’ne ait 31,5 dönümlük arazinin yaklaşık 3 dönümlük bölümünde canlı hayvan pazarı kurulacak. Alanda hayvan satış ve yerleştirme alanlarının yanı sıra yetiştiriciler ve ziyaretçiler için sosyal donatılar da yer alacak.

Planlamaya göre pazarda dinlenme alanları, yiyecek ve içecek noktaları, çeşme ve WC gibi temel ihtiyaçlara yönelik alanlar da bulunacak. Böylece hayvan yetiştiricileri ve alıcılar için daha düzenli ve modern bir satış ortamı oluşturulması hedefleniyor.

KÖSE: ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEK

İncelemelerin ardından açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, projenin şehir için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Köse, şehrin ihtiyaçlarını dikkate alarak projeyi planladıklarını ifade ederek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için önemli bir hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte özellikle Kurban Bayramı öncesinde hayvan satışlarının bu alanda yapılabileceğini belirten Köse, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü dile getirdi.

Exit mobile version