Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

GİRESUN DERGİSİ 32 YAŞINDA

Giresun Dergisi 32. yaş gününü kutladı geçen hafta.
Yerel manada yayın hayatını bu kadar uzun süreli devam ettiren bir başka dergi yok Bu gerçek anlamda bir başarıdır.
Bir yerel dergiyi yerel imkânlarla 32 yıl boyunca çıkarmak kolay iş değildir.
Giresun Dergisi yayın hayatına Gurbetçi Giresun adıyla Bursa’da başladı. Daha sonra da İstanbul’dan yayınlanmaya devam etti.
Bursa’da dergiyi Murat Toker yayınlamaya başlamıştı. İstanbul’da ise bayrağı Remzi Mamaşoğlu devraldı ve halen de taşımakta.
Şimdi avukat olan Murat Toker Şebinkarahisar’dan Ankara’ya eğitim için geldiğinde, daha sonra İstanbul’da çalışma hayatına başladığında ve oradan da Bursa’ya geçtiğinde çok önemli bir gözlemde bulunur.
Bürokraside, siyasette ve iş dünyasında Giresunluların birbirinden haberi yoktur.
Öncelikle bu dağınıklığı gidermek ve Giresunluları birbiriye kaynaştırmak gerekmektedir. Bu tanışma ve kaynaşma sağlanırsa siyasette ve iş dünyasında Giresunlu daha güçlü olacaktır.
Bu düşünceden yola çıkarak Gurbetçi Giresun Dergisini kurar.
Ve bu amacına da ulaşır. Bırakınız Türkiye’yi, Avrupa’da ve Amerika’da Giresun Dergisi Giresunlular için bir bağlayıcı olmuştur yıllarca.
Sadece bu mu? Değil elbette; Giresun’un çok önemli sorunlarına parmak basmıştır Giresun Dergisi. Osman Ağa ile ilgili ilk bilimsel çalışmayı Giresun Dergisi başlatmış, özel sayılar çıkarmıştır.
Afyon Giresunlular Şehitliğinden Giresunluları Giresun Dergisi haberdar etmiştir.
Tirebolu- Torul Yolu, Giresun- Dereli- Şebinkarahisar Yolu, Karadeniz Sahil Yolu, Havaalanı ve Giresun Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi gibi konular Giresun Dergisi’nin dosya haberleri arasında yer almıştır.
Fındık, çay, madenlerimiz ve turizm Giresun Dergisi’nin hep gündemde tuttuğu konulardır. Bugün Kümbet yayla şenlikleri yapılıyorsa, Giresun Gergisi’nin günden oluşturmasıyla gerçekleşmiştir. Diğer yayla şenlikleri de öyle.
Yurt içinde ve yurt dışında kurulu Giresun derneklerinin faaliyetleri, Giresun’un yetiştirdiği bilim, kültür ve sanat adamları, siyasetçiler, önemli şahsiyetler, başarılı iş adamları Giresun Dergisi’nin önem verdiği konuların başında gelmiştir.
Spor, yerel yönetimler, kültürel ve doğal varlıklarımız bu 32 yıllık yayın hayatı boyunca Giresun Dergisi’nde yazı konusu olmuştur.
Giresun Dergisi Giresun’un arşividir, hafızasıdır.
Son yıllarda Internet yayıncılığı Giresun Dergisi’nin tek olma özelliğini etkilemiş olsa da önemini ve yazılarının kalıcılığını etkileyememiştir. Giresunlu, bugün çok farklı kanallardan Giresun’la ilgili bilgi ve haberlere ulaşıyor olsa da bunların hepsi bir saniyede uçup giderken derginin kalıcılık özelliği kendisini koruyor.
Bu tür yayınların kalıcılığını sürdürmeleri için maddi desteğe ihtiyaç duydukları da çok önemli bir gerçektir. 32 yıldır kesintisiz olarak yayınlanan Giresun Dergisi’ne destek olanlara teşekkür ederken, bu desteğin devamı süresince derginin de yayınlanabileceğini belirtmek isteriz.
Siz bakmayın Giresun Dergisi’nin gündeme getirdiği konularla ilgili yapılan açılış törenlerinde adının geçmediğine; o haberler Giresun için yapılmıştı, yıllar sonra adı geçsin diye değildi… Sonuçta adı geçmese de bilen biliyor.
Remzi Mamaşoğlu Giresun’da Yeşilgiresun Gaztesi’nde başladı gazeteciliğe. Sonra İstanbul’da çeşitli gazete ve ajanslarda çalıştı. Şimdi de Giresun Dergisi’ni 32 yıldır yayınlamanın kıvancını yaşıyor.
Emeğinize sağlık, desteğinize sağlık ve nice 32 yıllara Giresun Dergisi…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678