Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık Tanıtım Grubu Çin’de tanıtımlarını sürdürüyor

Fındık Tanıtım Grubu (FTG)

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’nde Türk fındığının bilinirliğini ve pazar payını daha da sağlamlaştırmak adına, 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında Pekin’de şekerleme, çikolata ve çerez sektörleri üzerine düzenlenen “Sweets & Snacks China 2015” fuarına iştirak edildi.
Bu sene ikincisi düzenlenen “World of Food Beijing” Fuarı ile eşzamanlı gerçekleştirilen ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 600’e yakın firmanın iştirak ettiği fuar, yaklaşık 24.000 kişi tarafından ziyaret edildi.  Pekin Ticaret Müşavirlerimiz Sn. Mehmet Halil MADAZLI ve Sn. Mustafa İlker ÖZDEM tarafında da ziyaret edilen FTG standı, tüm fındık formlarının şık bir şekilde sergilendiği ilgi çekici tasarımı ile ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Batı tarzı beslenme alışkanlığının yıldan yıla popülerlik kazandığı Çin’de, fındığın dünya genelinde yoğun olarak kullanıldığı çikolata ve şekerleme sektörlerinden gıda profesyonelleri ile fikir alışverişinde bulunma imkanı yakalanırken, standa gelen ziyaretçilere tanıtım mahiyetinde 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık paketleri ikram edildi ve Türk Fındığı’nın üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan Çince seslendirilmiş tanıtım filmi gösterildi.
2001 yılından bu yana FTG tarafından Çin’de yürütülen reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle, söz konusu faaliyetlere başlanılan dönemde yıllık toplam 200 ton civarı olarak gerçekleşen Çin’e fındık ihracatı, 2015 yılının Ocak-Kasım döneminde 2.375 tona ulaştı ve karşılığında 29.764.000 Dolar döviz kazancı elde edildi. Böylece Çin’in, Türkiye’nin en fazla fındık ihraç ettiği ilk 10 ülkeden biri olması hedefine bir adım daha yaklaşıldı.