Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emeklilerin promosyonlarını ödetin”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, sayıları 11 milyon 600’bini bulan emeklilerim maaş promosyonunun verilen sözlere rağmen ödenmediğini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ı göreve çağırarak bankalarla süren görüşmelerin sonuçlandırılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına konuya ilişkin önerge veren Bektaşoğlu,  hükümetin vaatleri, bakanların açıklamaları sonrasında promosyon ödemelerinin yapılacağı beklentisi oluştuğunu ifade ederek, “ancak bugüne kadar bir sonuca ulaşılamamış, emeklilerin mağduriyet boyutu, emek sömürüsü giderek büyümüş ve önemli bir sosyal sorun haline gelmiş, ayrıca bankaların emekli maaşı üzerinden haksız kazancı elde ettiği şeklinde bir algı oluşmuştur” dedi.

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde şu konuları dile getirdi:

1-11,6 milyon emeklinin hakları olan maaş promosyonları ödenecek midir, ödemeler için belirlenmiş bir tarih mevcut mudur?

2-Bankaların maaş promosyonlarını ödememesinin hukuki gerekçeleri nelerdir, hükümetinizle, ilgili bakanlarla yapılan görüşmeler hangi aşamadadır ve neden bir sonuç alınamamaktadır? Hangi başlıklarda anlaşma sağlanamamaktadır?

3-Sorunun çözümü için yürütülen görüşmelerden bir sonuç alınamaması halinde artık yaptırımlar içeren bir yasal düzenleme yapacak mısınız?

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu, promosyonda 3 yıllık dönem için, maaşı bin liranın altında olanlara 120 lira, bin-2 bin lira arasında olanlara 250 lira, 2 bin liranın üstünde olanlara ise 450 lira rakamının ortaya çıktığını açıklamış ancak daha sonra maaşı bin liraya kadar olan emeklilere 330 lira, bin-2 bin lira arasında olanlara 400 lira, 2 bin liranın üstündekilere ise 450 lira verileceği şeklinde görüşmeler yapıldığı bilgisi verilmiştir.

Bu rakamlar neye göre belirlenmiştir, neye göre değişmiştir, bankalara hangi rakam teklifi götürülmüştür, bankalar hangi teklifi yapmıştır?

5-Görüşmelerde emeklilere maaşlarını halen aldıkları bankaların geriye dönük ödeme yapması gündeme gelmiş midir, gelecek midir? Eğer bir anlaşma sağlanırsa hak edilen promosyonlar bir kerede mi ödenecektir?

6-Maaş promosyonu ödemesinden bütün emeklilerin aynı şekil ve koşulda yararlanması mı hedeflenmektedir?

7-Emekliler arasındaki maaş farklılığını giderilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?