Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu Park Projesi’den çalışmalar sürüyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun mega projeleri arasında yer alan, şehrin doğu yakasındaki 40 yıllık çöp sahası üzerinde projelendirilen Doğu Park Galericiler Sitesi (Açık Spor Kompleksi Rekreasyonu Alanı Düzenlemesi) Projesi’nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

40 yıllık çöp sahası alanından 160 bin metreküp çöpün kaldırılmasıyla görüntü kirliliğinin önüne geçilerek uygulanan proje vatandaşların yeni sosyoekonomik yaşam alanı olacak.

Gedikkaya Mahallesi Sanayi Sitesi karşısında 50 Milyon TL’yi aşkın yatırımla 32 bin metrekarelik bir alana uygulanan proje; 20 bin metrekare yeşil alan, 9.820 metrekare peyzaj alanı, 3.740 metre yürüyüş yolu, 3.500 metrekare kapalı alanda 45 adet galeri ve çeşitli amaçlar ile kullanılabilir dükkan, ATM bölgesi, zabıta noktası, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, kafeterya, açık ve kapalı bekleme alanları, görevli odaları ile soyunma odaları gibi imkanları içinde barındırıyor.

Proje çalışmalarında ilk etapta 45 adet dükkânın yer aldığı Galericiler Sitesi’nin inşaatı yapılırken, fiziki olarak yüzde 60’lara gelindiği açıklandı.

ŞENLİKOĞLU: “GİRESUNLUMUZA VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise yıllardır atıl durumda bulunan alanı değerlendirerek yeni yaşam alanı olarak vatandaşların ve esnafların kullanımına sunulmasının son derecece önemli olduğuna değindi.

Doğu Park ve Galericiler Sitesi’nin sosyal donatıları ile vatandaşlarımızın, esnaflarımızın ve şehrimizin önemli bir ihtiyacını gidereceğini kaydeden Şenlikoğlu: “Projemiz tamamlandığında şehrimiz ekonomik canlılığına, insanımızın hizmet alabileceği sosyal alanların genişlemesine önemli bir katkıda bulunacak. Projemizin inşası nitelikli olarak devam ediyor. Yapımında yüzde 60’lık seviyeye geldik. Bu yıl Temmuz ayına kadar yüklenici firmamız ile hızlı bir şekilde inşaatı bitirerek şehrimize ve bölgemize kazandırmış olacağız. Böylesine önemli bir projenin uygulanmasından özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan memnuniyetleriyle alakalı olumlu dönüşler alıyoruz. Şehrimize ve insanımıza nefes aldıracak projelerimizi hem tamamlayarak hem de sayılarını artırarak Giresun’umuza hizmetlerimiz durmaksızın devam edecek” dedi.