Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Selami ÇELEBİ

“Derdimi kimlere desem, başım alıp nere gitsem!”

Biz; Giresun’un aşığı, Giresun’u seven basın mensupları, Giresun’lular olarak, mesleğimizi icra ettiğimiz tarihten bu yana, memlekete yapılan, yapılacak, projeye alınacak, alınması gereken her hayırlı girişimi çabalarımızla, istihbaratımızla öğrenmeye çalışır, bu bilgileri kamuoyu ile paylaşırız.

Bu memleket hangi parti iktidarında olursa olsun, TBMM’ye milletvekilleri göndermiş, hasbelkader, tesadüfte olsa bakanlarımız göreve gelmiş, ama beklentilerimiz asla bizi doyurucu seviyede olmamıştır.

Yanımızdaki yöremizdeki komşu iller, şakır şakır vekil ya da bakanlarıyla, siyasi güçleriyle, ileri adımlar hamleler yaparak, bizi çok gerilerde bırakmışlardır.

Biz bunları dile getirip yazdığımızda tenkitler almış, siyasiler düzenledikleri basın toplantılarında konu ile ilgili çıkan yazılarımızı gazeteler ellerinde tepkilerini göstermişlerdir.” Biz yapıyoruz, çalışıyoruz ama basın bunları görmemezlikten geliyor!”

Şimdi iki yada 3 konuda örnekleme yapacağım, takdir Giresun’luların..

Önce sıcağı sıcağına; Giresun Ordu havalimanı yakında hava trafiğine açılacak.
Hava Limanı müdürlüğüne hemen Trabzon kökenli bir müdür ataması gündeme geldi.
Gelsin gelsin de, kardeşim Giresun Ordu’nun Mühendis evladı yok mu? Bizim mühendis evlatlarımız “ali okulu” mezunumu?
Yangından mal kaçırır gibi, külleme yapmanın alemi nedir?
Hazmedemediğim konuların başında bu bir..
……………………………………………………………………………….

İl Genel Meclis Başkanı Gürel, 2015 yılındaki turizm hedeflerinin, önceki yıllara göre daha da artırılması olduğunu vurgulamış. Başkan Gürel,2015 yılını turizm yılı ilan ettiklerini söylemiş ve doğal ve kültürel güzellikleriyle önemli bir destinasyona sahipliğimizin altını çizmiş.

Aynı lafları tam 35 yıldır duyuyoruz, söyleyenlerin akıntısına kürek çekip bizlerde yazıyoruz.

Giresun’un turizmdeki yerini, bugüne dek aldığı edinimleri bize açıklayın bakalım, sonuç bir arpa boyu kadar nereye kadar ulaşmış?

Ben şimdi yayla turizmi, adamız, turizmdeki değerlere bakış, hizmet yatırım değerlendirmelerini uzun uzun yazıp ta kimsenin canını sıkmak istemiyorum.
Turizmdeki yatırım, çalışma ve diğer konuları Giresun’lulara sorsunlar.

3. konuya gelince;

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 22 km bölünmüş yol ve 14 adet tünel yapılacağı ifade edilmiş.
Bu tünellerden bir tanesinde Giresun’un adı geçmiyor.

Rize, Gümüşhane, Artvin ve Trabzon’a bölünmüş yol ve farklı sayılarda tünel projede ama,  bunlardan hiçbirinin Giresun’da yapılmayacak olması, pes! dedirtti valla.

Artvin: “5 km bölünmüş yol, 7 km tek yol iyileştirme, 104 km asfalt onarım çalışması, bin m2 Trafik Düzey İşaretleme, 236 bin m2 Trafik Yatay İşaretleme, 14 km oto korkuluk, 1 adet kaza kara nokta, 4 adet tünel.
Trabzon: “5 km bölünmüş yol, 5 km tek yol iyileştirme çalışması, 113 km asfalt onarım çalışması, 2 bin m2 trafik-düzey işaretleme, 251 bin m2 trafik-yatay işaretleme, 29 km trafik-oto korkuluk, 6 adet kaza kara nokta, 6 adet köprü yapımı, 5 adet tünel yapımı.
Rize: “8 km bölünmüş yol, 3 km tek yol iyileştirme, 57 km asfalt onarım çalışması, bin m2 trafik-düşey işaretleme, 142 bin 500 m2 trafik-yatay işaretleme, 32 km trafik oto korkuluk, 1 adet tünel yapımı.
Gümüşhane: “4 km bölünmüş yol, 89 km asfalt onarım çalışması, bin 30 m2 trafik-düşey işaretleme, 206 bin 500 m2 trafik-yatay işaretleme, 17 km oto korkuluk, 7 adet köprü yapımı, 4 adet tünel yapımı.

Şimdi Giresun’a bakalım yan gözle; “15 km tek yol iyileştirme, 156 km asfalt onarım çalışmaları, bin 150 m2 trafik-düşey işaretleme, 226 bin m2 trafik-yatay işaretleme, 36 km oto korkuluk, 2 adet kaza kara nokta, 1 adet köprü yapımı”

Eğribel geçidi tüneli nerede? diye sormayacağım.
Seçim yaklaştı ya, proje çizimleri, ihale masallarını dinlemeye hazır olun.
Bu yazımı okuyan birileri çıkacak, bakın eleştiriye. Külahım dinler bunları..
Temel atılmasını bırak, açılış kurdelası kesilene dek kimseye inanmıyorum.
Bundan gayrı böyle.

………………………………………………………………………………………..

Nefesi yetmeyen çoban, çaldığı kaval sesini kendisi dinler.
Beni herkes duyuyor “oh ne ala ne güzel” diye, avunurmuş!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678