Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den Giresun’a turizm çıkarması

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın öncülüğünde başlatılan turizm hareketi ile kentte yabancı turizm patlaması yaşanıyor. Her geçen gün dünyanın farklı bir yerinden turistleri kendisine çeken Giresun, bugün ise Çin’den gelen turist kafilesini kendisine hayran bıraktı. Giresun Valisi Hasan Karahan, Çin’den gelen acente yetkilisi 87 kişilik kafile için Giresun Adası çevresinde ve kalesinde gezi düzenledi. Tekne keyfi yapan grup, yayla gezilerinden sonra bu aktivitelerin Karadeniz’de ilk olduğunu söyledi. Çinli konuklar, Giresun’un doğasına hayran kaldıklarını dile getirdiler.
Kentte turizminin gelişmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Karahan ise, “Giresun’un doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin iç ve dış turizmde hızlı ilerlemesinden dolayı memnunuz” dedi.
Giresun’un artık havaalanı ile birlikte hak ettiği ‘turizmin merkezi’ sıfatına kavuşmakta olduğunu vurgulayan Vali Karahan, “Artık havaalanımız sayesinde Giresun’un tüm güzelliklerine ulaşmak kolay. Denizi doğasıyla birleşmiş bu şehri yerel ve ulusal acentelerle iş birliği yaparak tüm gezginlere açıyoruz. Çin’den gelen acente yetkilileri kale ve tekne sefasından sonra Giresun’u 2016 sezonunda günübirlik ve konaklamalı programlarına katacaklarını bizlere söylediler” şeklinde konuştu.