Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

CHP’NİN GENEL MÜDÜRÜ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta bölgemize yaptığı gezinin Ordu bölümünü televizyonlarda, Giresun bölümünü ise meydanlarda izledim.
Öncesini televizyonlardan izlediğiniz bir mitingi daha sonra meydanlarda izlemek hiç de ilgi çekici olmuyor. Aynı konuşmaların tekrarını dinlemek biraz da sıkıcı oluyor.
Eskiden, iletişimin bu kadar yaygın olmadığı yıllarda aynı konuşmayı defalarca yapsanız da bin önceki konuşmadan haberi olmayanlar için yeni bir konuşmaymış gibi ilgiyle izlenebiliyordu.
Giresun konuşmasını dinleme imkânı olmadığından aynı konuşma Görele’de ilgi çekebiliyordu. Şimdi öyle mi? Başbakan; Samsun Çarşamba konuşmasında ne söylemişse, Ünye’de Fatsa’da ne demişse Giresun’da ve Görele’de de aynı şeyleri söyledi.
Hatta daha önce ulusal televizyonlarda ne konuşmuşsa onları tekrarladı.
Yalnız özellikle bir şey dikkatimi çekti. Muhalefetle ilgili söylemlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’ndan CHP’nin Genel Müdürü diye söz etti.
Baştan bunun bir dil sürçmesi olduğunu düşündüm.
Sonra; geçmişte CHP döneminde atanmış bir genel müdürden söz ediyor olabilir diye yorum yaptım.
Hayır; Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanıydı CHP’nin Genel Müdürü dediği.
Geçmişi hatırladım ve kendi kendime güldüm. Siyasette yıllar geçse de, liderler değişse de anlayış hiç değişmiyor. Onun için de demokrasimiz bir arpa boyu yol alamıyor.
Geçmişte, Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit’e başbakanlık yaptığı yıllarda hiçbir zaman başbakan dememişti.
Hep “ Hükümetin Başı” demişti.
CHP 26 Ocak 1974 de Milli Selamet Partisi’yle hükümet kurmuş, ikisi de rahmetli olan Bülent Ecevit başbakan, Necmettin Erbakan ise başbakan yardımcısı olmuşlardı. Bu hükümet 17 Kasım 1974 de görevini tamamlarken, tarihe Kıbrıs Barış Harekâtı’nı yapan hükümet olarak geçecekti.
O yıllarda sık sık hükümet değişikliği oluyordu. İnsan bugün hatırlamakta zorluklar yaşıyor. Mesela 14 Haziran 1977 de hükümeti kurmakla görevlendirilen Bülent Ecevit’in hükümeti güvenoyu alamamıştı.
CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit 12 Eylül 1980 öncesinde son kez 5 Ocak 1978 ile 12 Kasım 1979 tarihleri arasında başbakan olarak görev yaptı. Bu tarihte yapılan ara seçimde beş milletvekilini Adalet Partisi alınca Ecevit istifasını vererek görevi bıraktı.
Bu ara dönemlerde, başbakanlığını Süleyman Demirel’in yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi ve Milli Selamet Partisi’nin hükümet ortağı olduğu Milliyetçi Cephe Hükümetleri görev yaptı.
Süleyman Demirel’in muhalefete olduğu dönemlerde Başbakan Ecevit için Hükümetin Başı dediğini hatırladım Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu için CHP’nin Genel Müdürü söylemini duyunca.
Hani “ Hafızai beşer nisyan ile maluldür ” derler ya; demek ki herkes için, her şey için değilmiş. Nasıl ki bugünlerden o günleri hatırlayanlar olabiliyorsa gelecekte de bugünleri hatırlayanlar olacaktır.
Asıl olan şu gök kubbede hoş bir seda bırakmakmış. Hoş bir seda!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678