Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Giresun-Ordu Limanı önerisi

CHP Giresun İl Genel

CHP Giresun İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, meclisin Eylül ayı açılış oturumunda yaptığı konuşmada Giresun limanının durumunu gündeme getirdi. Yılmaz, geçen dönemdeki çalışmalar sonucunda Giresun limanının mobilya ihtisas limanı özelliğine kavuştuğunu ancak bunun limana işlerlik kazandırmadığını belirterek Giresun ve Ordu’nun birlikte hareket ederek Giresun limanının büyütülmesini ve uluslararası işlerlik kazandırılmasını önerdi.  Yılmaz, meclisin Mersin limanını kardeş liman etmesini de isteyerek, “Eğribel Tüneli bittiğinde 850 km’lik karayoluyla mersin limanı Giresun limanına bağlanacaktır” dedi.
GİRESUN VE ORDU GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİ
Havaalanı konusunda Giresun’un Ordu’nun yanında yer aldığını anımsatan yılmaz aynı duyarlılığı şimdi Ordu’dan beklediklerini kaydetti. Yılmaz, “Ortağımız Ordu ilinin de özellikle yeni bir liman yapma arzusu içinde olduğunu görüyoruz. Giresun-Ordu aksının yatırımları her iki ile eşit şekilde paylaştırılırsa, Giresun’da, Ordu’da birlikte büyümeye devam eder. Bu noktada önermemiz Giresun Limanı büyütülüp liman derinliği arttırılsın. Hava ulaşımında nasıl Ordu-Giresun Havaalanı ile Giresun’un desteği sağlandıysa deniz ulaşımında da GİROR ile Ordu’nun desteği sağlanmalıdır. “şeklinde konuştu.
Yılmaz şöyle konuştu” Dünyanın en faal limanları, giriş ağızları löngüz yani aşırı derin limanlardır. Yaptığımız çalışmada, Giresun limanının uzantı alanı muhteşem bir liman oluşumuna uygun alandır. Maxsea programı ile çıkardığımız elektronik navigasyon haritasında gördük ki mevcut büyük mendireğimizi 370 m. civarında, hastaneler bölgesi istikametine uzattığımızda ve bu mendireğin iç tarafına da 50-100m civarında rıhtım inşa edildiğinde uluslararası standartlarda yüksek tonajlı gemilerin çok rahat yanaşabileceği kısa adı gir-or olan yani Giresun – Ordu limanı olabilecektir.  ayrıca yeni yapılacak bu dalga kıran sayesinde sık sık deniz afetiyle karşılaşan Kumyalı balıkçı barınağı da bu afetlerden korunabilecektir.”