Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de ön seçim için geri sayım!

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Mart Pazar günü hakim gözetiminde yapılacak olan ön seçim için geri sayım başladı.  İl ve ilçelerde üye bazında yapılacak olan ön seçimde 7 bin 409 üye 11 milletvekili aday adayı için oy kullanacak. Parti üyeleri aday adayları içinden en az birinin en fazla 4’nün ismini yazabilecek.

Giresun merkezde 2 bin 327 üye Gazipaşa İlkokulu’nda oy kullanacak. Oy verme işlemi sabah saat 08.00 da başlayıp akşam saat 17.00 ‘da sona erecek. İlçelerde ise oy verme işlemi ilçe seçim kurulu tarafından belirlenen okullarda kullanılacak.  CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı, Pazar günü gerçekleştirilecek ön seçimle ilgili olarak” CHP Genel Merkezi tarafından aday sıralamasının üyelere bırakılması partimizin demokrasi anlayışı açısından son derece önemlidir. Bizim partimizde lider değil, üyeler adayı belirleyecektir.

İktidar Partisi’nin yaptığı, seçim falan değildir. Kendi üyelerine ve STK’lara oy kullandırıp sandığı Ankara’ya gönderen AKP, hem aday adaylarını hem de halkı kandırmaya kalkmaktadır. Demokrasilerde sandık, oy kullananların gözü önünde açılır, sonuç ilan edilir. Seçime girenler, sandığın tercihine saygı duyar. İktidar partisi 13 yılda hukuku siyasallaştırdı, demokrasi nutukları atarak, antidemokratik yasaları çıkardı, 13 yılda yaptığı bütün sınavlar şaibe taşıdı. Halkın bu iktidara güveni kalmadı. Şimdilerde birbirlerinin ipliğini pazara çıkarmaya başladılar. Giresun’da adaylarımızı belirledikten sonra iktidar için hep birlikte çalışacağız. Yolsuzluk batağına saplanan AKP’den yaptıklarının hesabını ancak CHP iktidarı sorabilir. AKP’nin şuanda yaptığı halkı oyalamadır. Çünkü hepsinin defosu vardır” dedi.

İŞTE ADAY ADAYLARI:

CHP’den Giresun milletvekili aday adaylığını açıklayan Selahattin Karaahmetoğlu, Eşref Karaibrahim, Eyüp Çiftçi, Nilay Pınar, Sevgi Utlu Güngör, Basri Gürsoy, Rüştü Kurt, İbrahim Akgün, Dursun Karahasan, Mehmet Niyazi Hotmanoğlu ve Bülent Bektaşoğlu için üyeler sandık başına giderek tercihini ortaya koyacak

HANG İİLÇEDE KAÇ ÜYE OY KULLANACAK

Giresun Merkez- 2327, Alucra-70, Bulancak-1410, Çamoluk-43, Çanakçı-70, Dereli-159, Doğankent-84, Espiye-450, Eynesil-247, Görele-954,  Güce-173, Keşap-409, Piraziz-398, Şebinkarahisar-205, Tirebolu-303 ve Yağlıdere-107.