Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Gezici Tır’ı Giresun’a geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale Tırı, Çanakkale Zaferinin 100. yılında Türkiye’yi dolaşmaya başladı.

Çanakkale Belediyesi’nin 100.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek proje ile pek çok il ve ilçe dolaşacak olan Çanakkale Tırı, Çanakkale’de yazılan destanları, kahramanlıkları tüm görselliği ile gözler önüne serecek. Bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferini objeleri ve hikâyeleri ile Türkiye’nin ayağına götürecek olan Tır, Çanakkale ilçeleri başta olmak üzere Balıkesir, İstanbul, Antalya, Adana, Konya, Giresun, Ankara, Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Tokat, Urfa, Mersin, Hatay gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 40 il gezecek. Bu proje ile merak eden ancak Çanakkale’ye gelme fırsatı bulamayan herkes, Çanakkale’den bir parçayı gezip tanıma imkânı bulacak.

Tarihçi Ahmet Uslu’ya ait Çanakkale Tırını ilçelerden başlayacak yolculuğuna ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan uğurladı. Başkan Gökhan, “Ahmet Uslu beye ait Çanakkale Savaşları Müzesi tırımız Türkiye turuna bugün başlıyor. Müzemizi yeniden dizayn ettik. Bugün itibariyle ilçelerimizi dolaşacak. Daha sonra ise Türkiye turuna çıkacak. 18 Mart günü Ankara TBMM önünde iki gün boyunca ziyarete açık olacak. Kente gelememiş ancak Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızın ayağına bu müzemizi götürüyoruz” diyerek Ahmet Uslu’ya teşekkürlerini iletti. Tarihçi Ahmet Uslu da, Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda yeniden Türkiye turuna çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Çanakkale’yi en güzel şekilde temsil edeceklerini kaydetti.