Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bugün Türkiye geneli deprem tatbikatı yapılacak

12 Kasım 1999 Düzce

12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bir kararla, 12 Kasım Cumartesi günü yurt genelinde eş zamanlı olarak saat 18.57’de “Deprem Tatbikatı” yapılacak.

AFAD ‘Afetlere dirençli toplum oluşturma’ vizyonu kapsamında bilgilendirme amaçlı çalışmalar yürütüyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde toplamda 66.202 tatbikat icra edildi. 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin olarak AFAD Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, bugün saat 18.57’de “ÇÖK-KAPAN-TUTUN” mottosu ile yurt genelinde tatbikat gerçekleşeceği bildirildi.

Televizyon ve radyo üzerinden anonsların geçileceği bilgilendirme sistemi devreye alınacak olup, yarın ülke genelinde ve Kuzey Kıbrıs TC’de saat 18.57’de eş zamanlı olarak Deprem Tatbikatı gerçekleştirilecek. Söz konusu tatbikatın, bu yılın yani 2022 yılının da “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle yapılacağı ve tüm birimlerde uygulanacağı kaydedildi.