Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

BAHÇELİ ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPACAK

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın başbakan olmasının önünü de Bahçeli açmıştı. Şimdi de başkan olmasının yolunu açacağa benziyor.

Siz bakmayın öyle dolambaçlı konuşmalar yapmasına, politik söylemlerle konuya gizemli bir boyut kazandırma görünümlerine; Bahçeli Erdoğan’ı başkan yapacak.
Konuşmalarının ve söylediklerinin ayrıntıları çeşitli yorumlara neden olsa da, değişik cümlelerden farklı anlamlar çıkartılmaya çalışılsa da tüm bu sürecin sonunda Bahçeli Erdoğan’ın başkan seçilmesine destek vermiş olacaktır.
İsterseniz Bahçeli’nin Erdoğan’ı nasıl başbakan yaptığından başlayalım.
Sayın Bahçeli 57. Hükümetin başbakan yardımcısıydı. Başbakan Bülent Ecevit’ti ve diğer hükümet ortağı da Mesut Yılmaz’ın genel başkanı olduğu Anavatan Partisiydi.
Krizlerle geçen bir dönemdi. Ancak Bahçeli her şeye rağmen hükümetten memnundu. Ta ki 7 Temmuz 2002 de yapılan 11. Türkmen Kurultayı’na kadar. O kurultayda önce 57. Hükümeti öven bir konuşma yaptı sonra da 3 Kasım 2002 de erken seçim istedi.
Övgüler yağdırdığı hükümetten desteğini çekmişti. 57. Hükümet erken seçim kararı almak zorunda kaldı.
Bu noktada Sayın Erdoğan’ın başbakanlığa yürüyüşü başlamıştı.
Yine o seçimde Bahçeli’nin partisi baraj altında kalmıştı.
İki partili bir meclis oluşmuş, siyasi yasaklı olan Erdoğan’ın yasağını kaldırmak ta Baykal’a düşmüştü.
Sonrasını hep birlikte yaşadık.
Bahçeli’nin 57 Hükümetten desteğini çekmesi ve erken seçim istemesi siyasi hayatımızda hep tartışma konusu olmuştur. Daha sonraki yıllarda hükümetin kritik uygulamalarında Bahçeli hep hükümetten yana tercih kullanmıştır.
Geçmişi bu bilgiler ışığında değerlendirenlerin bugün yaşanan tartışmalara getirdiği tek cümlelik yorum ise yazının başlığındaki gibidir. Bahçeli Erdoğan’ı başkan yapacak.
Türkiye çok önemli bir kararın eşiğinde, bir rejim değişikliği gündemde.
Parlamenter sistemi terk ederek başkanlık sistemine geçme noktasında çok kritik bir kararı oylamaya doğru adım adım ilerliyor. İşin daha ilginç olanı sistem değişikliğinden çok tartışmalar bir isim üzerinde yoğunlaşıyor.
Bu işin Meclis kısmı Bahçeli’ye geçildikten sonra halka sorulması aşamasında bir sıkıntı çıkmayacağı açıktır. İşte Bahçeli de Meclis aşamasında bu işin önünü açacaktır.
Tartışmalar sürerken gazete ve televizyonlarda Bahçeli’nin daha önce yaptığı başkanlık karşıtı açıklamaları da yer alıyor.
Hürriyet yazarı Taha Akyol, 4 Ocak 2016 da Davutoğlu’nun anayasa değişikliği önerisini Bahçeli’nin “ Başkanlığa dayalı anayasa değişikliğini müzakere bile etmeden” reddettiğini yazdı.
Sosyal medyada ise Erdoğan’ın 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanıyken yaptığı bir açıklamaya yer veriliyor.  O açıklamada Erdoğan; “Başkanlık sisteminin bir özenti olduğunu ve Amerikan emperyalizminin bir tavsiyesi” olduğunu söylüyor.
Bunları alt alta koyup, bugün bu tartışmaların odağında yer alan isimlere baktığınızda kıvrak manevralarla ve politik söylemlerle Demirel’in geçmişte sıkça kullandığı bir söze işaret ediyorlar. “Dün dündür bu gün bugündür”
Bir de Demirel “ Var mı bunun başka izah tarzı” derdi.
Hani gazetelerde yazı yazanlar, televizyonlarda yorum yapanlar önceden bazı kehanetlerde bulunmayı ve öngörüleri gerçekleştiğinde “Ben demiştim” demeye bayılırlar.
Bizimkisi de öyle galiba, bugünden Bahçeli Erdoğan’ı başkan yapacak diyoruz.
Bu durumda başkan yardımcısını da siz öngörün ve o gün geldiğinde” Ben demiştim” diyerek keyif alırsınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678