Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

ANLAMIYOR MUYUZ SANIYORSUNUZ?

Yönetici konumunda olanlar yaptıkları hizmetlerin halk tarafından görülmediğini, anlaşılamadığını düşünüyor olacaklar ki anlaşılması için, görülesi için akla hayale gelmedik işler yapıyorlar.
Bir de halka güveniyoruz derler.
Halkın bu hizmetleri anlamadığını düşünüyorlar herhalde!
Özellikle siyasi yöneticilerin “Yaptık… yaptık” demelerinden illallah diyor halk.
Televizyonları açıyorsunuz; şunları yaptık, bunları yaptık…
Gazeteleri açıyorsunuz; şöyle yaptık, böyle yaptık!
Şehrin ilan tahtalarına bakıyorsunuz; muhterem yöneticilerimiz fotoğrafları ve “Şu projeleri gerçekleştirdik” sözleri… Şimdi bir de bunları gazete kâğıdı boyutunda basarak halka dağıtma yöntemi çıktı.
Kitap olarak basanlar da var! Ona verdiği parayla o beldenin bir derdine deva olabilecekken, dergi boyutunda bir baskı yaparak dağıtmak!
Halk hizmetlerimizi anlamıyor, görmüyor; bari biz anlatalım telaşı!
En üst düzey yöneticiden en küçük birimin yönetimine kadar hep aynı telaş!
Efendim yol yaptık, köprü yaptık, havaalanı yaptık, üniversite açtık, hastane yaptık, baraj yaptık… Uçak yaptık, tank yaptık, insansız hava aracı yaptık.
Görüyoruz herhalde; görmüyor muyuz sanıyorsunuz?
Park yaptık, bahçe yaptık, kaldırım yaptık, asfalt yaptık, meydan yaptık, ağaç diktik, hasta ziyaretine gittik… Proje yaptık, üretim yaptık, temizlik yaptık.
Bunları gizli mi yaptınız? Görüyoruz işte, görmüyor muyuz?
Yol yaptıysanız geçiyoruz, park yaptıysanız geziyoruz, havaalanı yaptıysanız uçuyoruz, havuz yaptıysanız yüzüyoruz.
E, görmüyor muyuz?
Herhalde göremediğimizi, görsek de algılayamadığımızı düşünüyorsunuz!
Aşk olsun!
Enflasyonu düşürdük, paradan altı sıfır attık, işsizliği azattık, döviz fiyatlarını kontrol altına aldık, dış borcu azalttık, milli geliri artırdık, ihracatı patlattık, turizmi uçurduk, sağlık ve eğitimde reformlar yaptık, ülkede istikrar sağladık, v.s.
Tamam, Bunları da yaptıysanız halk görecektir. Halkın bunları algılayamadığını mı düşünüyorsunuz? Halk size gücenecektir bilesiniz! Halkın ufku bu kadar mı kapalı?
Öyleyse nedir bu “yaptık” muhabbeti!
Siz yapmaya devam edin. Kaldı ki bunlar öyle övünülecek işler de değil; yönetime gelirken halka yapmayı söz verdiğiniz işleri yapmışsınız. İşiniz ve göreviniz bunları yapmak.
Mazhar Fuat Özkan üçlüsünün bir şarkısı vardı: “Sen neymişsin be abi…” derlerdi ya!
Halk bunları seyrederken, okurken, dinlerken aynen böyle diyor: Siz neymişsiniz be abiler! Memlekette eksik bir şey kalmamış.
Bu yaptık söylemini o kadar abartmanın âlemi yok. Yaptıklarınız ve yapmadıklarınız bal gibi ortada, telaşa gerek yok. Halk onların hepsini görüyor, anlıyor, algılıyor. Değerlendiriyor. Puanlıyor, hafızasına kaydediyor.
Böyle her platformda kendinizi methetmenin gereği yok, bırakınız sizi başkaları methetsin. Bizim kültürümüzde de böyle “ben yaptımcılık” yoktur. Dinimiz de bunu riya olarak tanımlar.
Biz iyiliği yapar denize atarız. Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmaz.
Yaptıklarınızı görüyoruz, anlıyoruz, algılıyoruz, takdir ediyoruz, alkışlıyoruz, övgüler yağdırıyoruz, hakkınızı teslim ediyoruz. Bu falancanın eseri diyoruz. Gelecek seçimde oyumu ona vereceğimizi bile açıklıyoruz.
Ama siz de bizleri rahat bırakın. Bırakın şu yaptık edebiyatını!
Samimi olarak söylüyorum; görüyoruz ve algılıyoruz! Düşündüğünüz gibi değiliz!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678