Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Yılı Kuzu ve Oğlak Destek Başvuruları Başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı için küçükbaş hayvancılık desteklemelerinin 1’inci dönem başvurularının başladığını duyurdu.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı için küçükbaş

Bu desteklemeler, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek ve belirli şartları taşıyan kuzular ve oğlaklar destekten faydalandırılacaktır.

Desteklemeden yararlanacak hayvanların, 2024 yılı destekleme takvim yılı içerisinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kayıtlı ve doğduğu işletmede en az 120 gün süreyle yaşamış olması gerekmektedir. Ayrıca, koyun-keçi vebası aşısının yapılmış ve VETBİS’e kaydedilmiş olması şarttır. Yetiştiricilerin, damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmaları da gerekmektedir.

Başvurular, 2 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlamış olup, 2 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir. İkinci dönem başvuruları ise 1 Nisan 2025 ile 15 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Birinci dönemde başvuru yapan yetiştiriciler, ikinci dönem için de başvuru yapmış sayılacak.

Destek Tutarları ve Şartları:

  • Temel kuzu/oğlak desteği: 200 ₺/baş
  • Aile işletmelerinde doğan oğlaklar ve dişi kuzular için ilave destek: 200 ₺/baş
  • Kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan oğlaklar ve dişi kuzular için ilave destek: 140 ₺/baş
  • 1’inci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye yetiştiricilerin oğlak ve kuzularına ilave destek: 40 ₺/baş

Bu ilave destekler, temel kuzu/oğlak desteğini hak eden kuzular ve oğlaklar için gerekli şartların sağlanması durumunda verilecektir.

Başvuru yapmak isteyen yetiştiriciler, üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile başvurmalıdır. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiriciler, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yetiştiricilerin başvuru süreci boyunca desteklemeye ilişkin verileri doğru bir şekilde kayıt sistemlerine işlemesi gerektiğini hatırlatmaktadır.