Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

26. Vergi Haftası kutlanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

İl Defterdarlık Müdürlüğü 23 Şubat 2015 – 01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan 26. Vergi Haftası nedeniyle bir bülten yayınladı. Defterdarlık’tan yapılan açıklama şöyle: “Her yıl Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 26’ncısını kutladığımız vergi haftasında vergi önemine kısaca değinmek istiyoruz.

Ülkemiz, gerek içinde bulunduğu jeopolitik konum gerekse tarihimizin verdiği misyon itibarı ile güçlü bir ülke olmak durumundadır. Güçlü olmanın en önemli göstergelerinden biriside güçlü bir ekonomiye sahip olmaktır. Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek içinde etkin bir vergi sistemine sahip olmak gerekir.

Vergi, kamu hizmetlerinin finansmanının sağlanması ile ekonomik istikrar ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasında belirleyici bir fonksiyona sahiptir.

Günümüzde devletin ekonomiye müdahalesi ve yeni görevler üstlenmesi, sanayi ve teknolojinin gelişmesi, nüfusun artması ve sosyal devlet anlayışının gelişmesine paralel olarak kamu harcamaları önemli ölçüde artmıştır. Bu noktada kamu harcamalarının finansmanı ve vergi gelirleri sürekli gündemde olmuştur.

Ekonomik istikrarın sağlanması ve sürdürülebilmesi, ulusal refahımızın ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması, sosyal devlet anlayışının daha da gelişmesi ve sürdürülebilmesi vergi gelirleri ile mümkündür

Zira, kamu harcamalarının finansmanının iki kaynağı vardır. Vergi gelirleri ve borçlanma.

Kamu harcamalarının vergiler yerine borçlanma ile finanse edilmesi, Dünya ekonomilerindeki krizin ve küçülmenin temel sebebidir.

Uzun çabalar sonucunda elde edilen ve ülke ekonomisi ve bireyler için büyük önemi bulunan ekonomik kazanımların, sermayenin, bireysel tasarrufların ve istihdamın kaybedilmemesi için vergi gelirleri hayati önem taşımaktadır.

Giderek artan kamu harcamalarının finansmanında borçlanmanın çözüm olmadığı ortadadır. Dolayısıyla kamunun sağlıklı ve sürdürülebilir finansmanında gerçek çözüm bütçelerin sağlam kaynaklara kavuşturulması ile mümkündür. Bu da ancak vergi ile mümkün olabilmektedir.

Vergi, kamu hizmetlerine ait giderleri karşılamak amacıyla şahıs ve şirketlerden karşılıksız, kanuna dayanılarak, ödeme güçlerine göre alınan, devamlı veya geçici değerlerdir. Günümüzde kamu gelirleri arasında ilk sırayı vergiler almaktadır.”

  1. VERGİ HAFTASI PROGRAMI

23 Şubat 2015 – 01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanan Vergi haftası kutlamalarıyla ilgili program şöyle:

23 Şubat 2015 Pazartesi

09:00 Atatürk Anıtına Çelenk Konulması

10:00 Valiliği Ziyaret

11:00 Belediye Başkanlığını Ziyaret

13:30 Jandarma Bölge Komutanlığını Ziyaret

24 Şubat 2015 Salı

10:00 Giresun Ticaret Odasını Ziyaret

11:00 Giresun Ticaret Borsasını Ziyaret

14:00 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasını Ziyaret

15:00 Esnaf ve Sanatkarlar Odasını Ziyaret

25 Şubat 2015 Çarşamba

09:00 Satranç Turnuvası düzenlenmesi

(Defterdarlık Binası) 10:00 Öğrencilerin Defterdarlığımızı ziyaretleri ve Hediye verilmesi 14:00 Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenlerine Ödüllerinin Verilmesi (Valilik Toplantı Salonu)

26 Şubat 2015 Perşembe

10:00 Okul Ziyaretleri 15:30 Çocuk Yuvası Ziyareti

27 Şubat 2015 Cuma

10:00 Mükellef Ziyaretleri

16:00 Satranç Turnuvasında dereceye giren Öğrencilere ödül töreni (Defterdarlık Makamı)

-Vergi Haftası Süresince AVM’lerde tanıtım standı açılması