Vali Serdengeçti, eşi Belkıs Edige Serdengeçti ile birlikte, Azerbaycan-Gürcistan’da düşen askeri kargo uçağında şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Cüneyt Kandemir’in ailesini Ankara’daki evlerinde ziyaret etti. Görev dönüşü sonrası gerçekleştirilen bu taziye ziyaretinde, Vali Serdengeçti şehit ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
VALİ SERDENGEÇTİ’DEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Şehit Hava Pilot Üsteğmen Cüneyt Kandemir, Bulancak esnaflarından merhum Hacı Goloğlu’nun kızı Canan Kandemir’in evladıydı. Vali Serdengeçti, acılı aileye Allah’tan rahmet dileyerek, şehitlik mertebesinin kutsiyetine vurgu yaptı.
ŞEHİTLİK VURGUSU
Vali Serdengeçti, taziye sırasında yaptığı konuşmada, “Şehitlik, kudsiyetle yoğrulmuş ilahî bir vuslat menzilesidir. Yüce Mevla rahmetiyle kuşatsın, makamı ali olsun” ifadelerini kullandı. Bu sözlerle şehitliğin manevi önemini ve kutsallığını bir kez daha dile getirdi.

