Türkiye’nin ilk deniz koku giderme projesi Eynesil’de gerçekleştirilecek

Türkiye’de Derin deniz deşarjı çalışmalarına ilk kez koku giderme projesi Eynesil’de gerçekleşiyor Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu son yıllara ilçe genelindeki çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Somuncuoğlu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; İlk Defa Derin deniz deşarjı projesinde koku giderme ünitesi Eynesil ilçesinde uygulanmaktadır. Bu bizler için gurur verici bir çalışmadır. Projemiz yaklaşık 2 […]

Türkiye’de Derin deniz deşarjı çalışmalarına ilk kez koku giderme projesi Eynesil’de gerçekleşiyor Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu son yıllara ilçe genelindeki çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Somuncuoğlu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; İlk Defa Derin deniz deşarjı projesinde koku giderme ünitesi Eynesil ilçesinde uygulanmaktadır. Bu bizler için gurur verici bir çalışmadır. Projemiz yaklaşık 2 yıl önce 4 milyon 50 bin liraya mal oldu ve bunun yarısı belediye bütçemizden diğer yarısı da hibe yoluyla yapıldı. Tesisimiz şu an faal olarak çalışmalarına başlamış olup önümüzdeki zaman içinde resmi açılışı gerçekleşecektir” diye konuştu.
“ATIK SU 1,135 M UZAKLIKTA”
Trabzon İller Bankası Müdürü Salih Devran’da 4 milyon 50 bin lira gibi bir rakama maal olan Derin deniz deşarjı tesisin çok yakın bir zamanda geçici kabulünün yapılacağının ifade ederek açıklamalarda bulundu. Devran “ Proje çalışmamız yaklaşık 2 yıl içinde tamamlandı ve 400 yüzlük paletli borularla denize 1,135 m mesafeye atık sularımızı iletiyoruz. Orda eksi 40 kotlarında ( Deniz tabanında) arıtmayı gerçekleştiriyoruz.  Eynesil’deki çalışmalarımızın en büyük özelliği, Bölgemiz içerisinde hiçbir il ve ilçede olmayan Derin Deniz Deşarjı projeleri içerisinde ilk kez koku giderme ünitesine sahip ilk projedir. Bundan sonraki çalışmalarımızda aynı uygulamayı diğer il ve ilçelerimize de de devam edeceğiz” diye konuştu.  Daha önceden yapılmış ve faaliyette olan Derin deniz deşarj tesislerinin çevreyi rahatsız edici  bir şekilde çalıştığını da kaydeden Devran, “Eynesil İlçemizdeki tesislere de  ses seviyesi asgari seviyeye düşürülmüştür” diye konuştu.

Exit mobile version