TKDK’dan kader mahkumlarına destek

Denetimli serbestlik yükümlülerinin desteklenmesi amacıyla TKDK ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce toplantı gerçekleştirildi. Şüpheli sanık veya hükümlülerin toplumla bütünleşmeleri ve suçtan uzak durmaları açısından yapılabilecek faaliyetler çerçevesinde, hükümlülük sonrasında kişilerin TKDK desteklerinden yararlanabilmeleri amacıyla, Giresun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, tanıtım toplantıları yapılması kararı alındı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine ilişkin denetimde serbestlik yükümlülüklerini suçtan […]

Denetimli serbestlik yükümlülerinin desteklenmesi amacıyla TKDK ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce toplantı gerçekleştirildi.

Şüpheli sanık veya hükümlülerin toplumla bütünleşmeleri ve suçtan uzak durmaları açısından yapılabilecek faaliyetler çerçevesinde, hükümlülük sonrasında kişilerin TKDK desteklerinden yararlanabilmeleri amacıyla, Giresun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, tanıtım toplantıları yapılması kararı alındı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine ilişkin denetimde serbestlik yükümlülüklerini suçtan ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, kişileri yeniden topluma kazandırmak hedefleriyle, TKDK ile yapılacak çalışmaların önemi vurgulanan ön görüşmede TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, “Özellikle kırsal alanda yaşan bireylerimizin yaşam standartlarının iyileştirilmesini ifade eden kırsal kalkınma yaklaşımı, Kurumumuzun IPARD Programı kapsamında vermiş olduğu hibe destekleriyle, yaşam standartlarını yükseltmesinin yanı sıra ülke ekonomisine de kayda değer katkı sağlayacaktır. Kader mahkumlarımızın toplumla yeniden bütünleşmesini sağlamak ve yaşam standartlarını yeniden iyileştirebilmek adına sosyal sorumluluk bilincini oluşturarak kırsal kalkınma desteklerinden faydalanabilmeleri için gerekli desteği sağlamak oldukça önem teşkil etmektedir. Biz de Kurum olarak bu desteklerden faydalanabilmeleri için bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

İl Koordinatörü Kurşun hayvancılık, et ve süt işleme tesisleri, meyve, sebze ve su ürünleri ile ilgili soğuk hava depoları, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, yerel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, enerji yatırımlarının %40-70 arasında hibe desteği ile desteklendiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda Denetimli Serbestlik Müdürü Hüseyin Güngör, Müdür Yardımcısı Songül Yılmaz ve birim amirleri yer aldı.

Exit mobile version