Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi Şubat 2021

İstanbul Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin son durumu nedir? Hepimizin merak ettiği bu sorununyanıtı, işte bu ay ki Tiyatro Gazetesi’nin ilk sayfasında manşette. Nurhan Uslu’nun Başyazı köşesinde kaleme aldığı haber, hepimizin sorularına yanıt da oluyor.

Tiyatro Gazetesi 119. Şubat sayısının manşeti; ‘‘Taksim AKM’de son durum.’’

İlk sayfada gördüğümüz diğer haberler ise; ‘‘Pandemi ve Deprem Döneminde İzmir’de Kültür Sanat’’ ve Burak Süme’nin Süleyman Turan ile yaptığı söyleşi; ‘‘Süleyman Turan: Ayten Gökçer’in oyunculuğu beni hep şaşırtıyordu!’’ Diğer bir söyleşi Melike Birgölge’nin Hülya Koçyiğitle yaptığı ‘‘Hülya Koçyiğit: Oedipus’ta oynamak isterdim.’’ ‘‘Özge Ökten: Hiçbir zaman oldum demedim’’ başlıklı söyleşi ise Melek Kentmen’in. İlk sayfadan başlıklarını gördüğümüz bu haberlerin ayrıntıları iç sayfalarda.

AKM ile ilgili yazıyı Nurhan Uslu’nun kaleminden okuyabilirsiniz hemen altında kısa tarihine bir bakış da atarak üstelik ikinci sayfada.

Tamer Levent ise Tiyatro ve Biz köşesinde; ‘‘An da kalmak, durumu kaçırmak’’ derken, Büşra Elmaskaya ise; ‘‘Efeler’den Online Çocuk Tiyatrosu’’ dedi. Burak Süme, vefatından kısa bir zaman

öncesi kendisiyle tanışıp, röportaj yapabilmiştim dediği Süleyman Turan söyleşisini bizlerle paylaşıyor.

Keyifli okumalar.

Kubilay Erdelikara herkesi harekete davet ediyor ve ‘Vay be!’ desin görenler diyor. Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın çocukları ilgilendiren bir haberi de yine gazetemizde minik okurları bekliyor.

Serkan Fırtına; ‘‘Efeler’de Kültür Sanat’’, Metin Güler; ‘‘Evde Tiyatro Festivali/2 ile umut getirdiler.

Uluslararası Çevrimiçi “Evde Tiyatro Festivali”, Halit Karaata; ‘‘Çok zor olur öküzü satmak’’, Yaşam Kaya; ‘‘Kadınların Yaşadıklarının Covit-19 Salgınından Farkı Yok!’’, Kımız Bozkır; ‘‘Yerelin Tiyatrosu Olmak’’, Erdoğan Eğmen; ‘‘Elinizde modern bir dramaturji var mı?’’, A.Kadir Bozkurt; ‘‘Moda Sahnesi’nde-Babamı Kim Öldürdü”, Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede; ‘‘Sanatta Devletçilik’’derken, Seda Tansüker Aslı Şahin ve Egemen Balkanlı ile Kabile ve destek kampanyası üzerine söyleşti; ‘‘Kabile Kutluyor’ İle Bir Nevi Şapka Açan ‘Kabile’ Mekansız Kalmasın!’’

Melike Birgölge, ‘‘Türk sinemasının kilometre taşlarından Hülya Koçyiğit’le yaptığımız; filmlere, yönetmenlere, güncele, sanata ve hayata dair söyleşimize buyurmaz mısınız?’’ diyor.

Yalçın Baykul Komedyenler Kahvesi köşesinde ‘‘Korku İmparatorluğu’nda Gülme Dersleri 2’’derken Gökhan Yener ise Mehmet Avcı ile söyleşti; ‘‘Birçok insanın samimi itirafında saklı olan yerdir tiyatro’’.

Funda Ekdi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Kadir Efe Oruç ile söyleşti, Korona’ya Rağmen Sanat üzerine konuştuk diyen Ekdi; ‘‘Pandemi ve Deprem Döneminde İzmir’de Kültür Sanat’’ başlığını verdiği söyleşi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel etkinliklerine dair kapsamlı bir bilgilendirme niteliğinde de aynı zamanda.

Büşra Köseoğlu; ‘‘Oyuncunun gerçekliği ne olmalıdır?’’derken Cüneyt İngiz; ‘‘Dünya Oyuncuları Miray Ankaoğlu’’ başlığını verdiği söyleşisini paylaşıyor bizlerle.

Melek Kentmen Özge Ökten ile yaptığı söyleşisine Ökten’in bir cümlesini başlık yapmış; ‘‘Hiçbir zaman oldum demedim.”

Sefer Dülger’in Çevirip Haberleştirdiği ‘‘Oyun yazarları serisi: Sahne Sanatı’’ bu ay ki gazete de okunmayı bekleyen yazılardan.

Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı Türksoy; ‘‘Doğumunun 150. Yılında Abdürrahim Bey HAKVERDİYEV’’ başlıklı yazısı da tiyatroseverleri bekliyor bu ay. Bahsini etmişken belirtelim ki MASK-KARA TİYATROSU bu sezon Azerbaycan modern tiyatrosunun kurucularından olan ünlü yazar ABDÜRREHİM BEY HAKVERDİYEV’in “Suçlu Kimdir” adlı oyunuyla sahnede. Nurhan Uslu’nun Yönetmenliğini üstlendiği oyun, Kadın erkek ilişkilerindeki iktidar olma çabasını mizahi bir dille anlatıyor. Usta bir hicivci olan yazar, Kadın erkek ilişkilerini de eğlenceli bir dille ele almış ve insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen arzularını eleştirel biçimde gözler önüne sermektedir. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRKSOY’un destekleriyle sahneye taşınan oyunda Eylül Başoğlu, Kubilay Erdelikara, Nazif Uslu rol almaktadır. Birbirinden değerli oyuncularla sahneye konulan oyunun danışmanlığını ise Elçin Gafarlı üstlenmiştir. “Suçlu Kimdir” adlı oyun Usta yazarın Yüz ellinci yaşı anısına Mask-Kara Tiyatrosu tarafından sahneye taşınmıştır. Oyun, Pandemi koşullarının kısıtlamaları nedeniyle, uygun koşullar yaratıldığı ölçüde sahnelenmektedir. Denk düşerseniz mutlaka izleyin diyerek bu ay da dolu dolu haberlerin, söyleşilerin ve yazıların sizleri beklediğini belirtelim.

Tiyatro gazetesine Abone olun haberiniz olsun, www.tiyatrogazetesi.net Tiyatro Gazetesi’ne tüm Kitapsan Kırmızı Kedi, Mephisto kitabevi ve Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678