Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi Nisan sayısı çıktı

Nisan Yağmurlarıyla Merhaba!

  1. Nisan sayımız huzurlarınızda.

Bu ay Gazetemizi hazırlarken farklı heyecanlar hissettik.

Bu heyecanımızı iç sayfalardan da okuyacaksınız ama önce manşetimiz; ‘Konya Devlet Tiyatrosu Palaz’ Konya Devlet Tiyatrosu Osmanlı’nın son zamanlarında padişahın emriyle yurt dışında tayyarecilik (uçuş) eğitimi alan, daha sonra çeşitli cephelerde görev alıp fayda sağlayan ülkemizin ilk pilotlarından olan Nuri Bey ve Fethi Bey’in hikayesinin konu edindiği Palaz’ın prömiyerini gerçekleştirdi. İşte bu haberimizi bu ay manşet yaptık. İlk sayfa da karşımıza çıkan köşe yazarları ve yazı başlıkları var. Başyazı köşesinde Nurhan Uslu ‘Özerk Bir Sanat Konseyine İhtiyacımız Var’ ile sayfa 2’de, Tiyatro ve Biz köşesinde Tamer Levent ‘Anlaşılmazlığın Anlamı’ ile sayfa 3’te, Komedyenler Kahvesi köşesinde Yalçın Baykul ‘Bir İntiharcı’nın Kara Kutusu’ ile sayfa 4’te, Serkan Fırtına ‘İzmir Kitap Fuarı İzlenimleri’ ile sayfa 5’te, Yaşam Kaya ‘Çift Kişilik Karakterden Cinsel Toplum Gerçeği!’ ile sayfa 6’da, Mine Alpan ‘Seçkin Selvi: Kimse Eleştiriye Gereken Önemi Vermiyor’ ile sayfa 10’da yer alırken, ilk sayfada bir başka haber ise; ‘İBB Şehir Tiyatroları’ndan Bir Ibsen Klasiği: Bir Halk Düşmanı’ sayfa 17’den okunabilir.

ULUSLARARASI 8. ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödül Törenini, deprem nedeniyle 24 Nisan 2023 tarihinde düzenliyoruz.

Ülkemizde ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum Türkiye genelinde sahne sanatlarına yoğun bir katkı sunan Tiyatro Gazetesi, Anadolu tiyatrosunun da sesi, soluğu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor.

Tiyatro Gazetesi, bugüne kadar Türkiye, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Moldova, Kazakistan, Kırgısiztan ve Rusya başta olmak üzere üç yüz altmış beş tiyatro sanat emekçisini ödüllendirdi.

Ödül kategori listesinde bu yıl Türkiye’den 17 kent ile Almanya, Kuzey Makedonya, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçılar yer alıyor. Türkiye’nin sınırlarını aşarak yurtdışındaki sanatçıları da kucaklayan ödülleriyle Tiyatro Gazetesi, ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olma özelliğini sürdürüyor.

  1. Anadolu Tiyatro Ödülleri 24 Nisan 2023 Pazartesi Saat:19:00 da Mask-Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesinde gerçekleştirilecektir.

Yaşasın Tiyatro! Gazetemizin iç sayfalarına bakmaya devam edersek, Büşra Elmaskaya; ‘Kahramanlar Kumpanyası Efeler’de Çocuklarla Buluştu’ ve ‘Efeler’de Tiyatro Rüzgârı Çocuklar ve Gençler İçin Esti’ yazılarıyla sayfa 5’te, Gamze Devrim Cücenoğlu; ‘Tuncer Cücenoğlu 79 Yaşında’ sayfa 7’de, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 25-30 Nisan arası gerçekleşecek olan Küçük Hanımlar Küçük Beyler 18. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali afişiyle sayfa 11’de, Kımız Bozkır ‘Ehlileştirme Kıskacında Tiyatro’ ile sayfa 21’de, Tomislav Osmanli ‘Bir Yabancılaştırma Çarpanı’ ile Venko Andonovski ise ‘Çarpıcı Bir Absürd Tasarımı, Neden?’ yazılarıyla sayfa 22’de yer alıyor.

Bu ay birçok kurumun programları afişleri ve oyun önerileri de gazetemizde. Öte yandan tüm bu yazıların yanı sıra Tiyatro gruplarından da haberler yine gazetemizde. www.tiyatrogazetesi.net Abone olun haberiniz olsun! Tiyatro Gazetesine Mephisto ve BKM Kitabevlerinden ayrıca gazete temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678