Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

ŞAŞIRIYOR MUSUNUZ?

Bir ülkenin anayasasını hazırlayan ve yüzde 90 ın üzerinde halkoyuyla kabul edilmesini sağlayan yönetimin liderini darbe yapmakla yargılayarak ömür boyu hapis cezasına mahkûm ediyorsunuz ancak ülkeyi o anayasayla yönetiyorsunuz!
O yönetimin koyduğu kuralların ve oluşturduğu kurumların çoğunu kabul ediyorsunuz ancak kural koyucuyu hukuken suçlu ilan ediyorsunuz.
Yani 12 Eylül’ü yapanlar hukuken suçlu ancak bu suçluların hazırladığı yasaların, kurduğu kurumların hukuki statülerinde bir sorun yok! Buna şaşırmıyor musunuz?
Darbeleri savunmuyoruz fakat ortada bir gariplik yok mu? Darbecileri hukuken suçlu sayarken bu suç örgütünün yönetim modeliyle ülkeyi yönetmek aynı suça iştirak etmek olmuyor mu?
Burada şaşıracak bir durum yok mu? Normal mi her şey?
Yıllar önce özel yetkilerle donatılmış savcılar ve mahkemeler eliyle; Balyoz ve Ergenekon adıyla varlığını öne sürdüğünüz bir örgütün mensubu olmakla o ülkenin genelkurmay başkanından tutun da kuvvet komutanlarını, gazetecilerini, fikir adamlarını tutukluyorsunuz.
Sonra ne oluyorsa oluyor; önce özel yetkili kim varsa yetkilerini kaldırıyorsunuz ve bir yöntemle Ergenekon tutuklularını serbest bırakıyorsunuz. Sonra da Balyoz davasından hüküm giymiş olanları tahliye ediyorsunuz.
Bunlara şaşırmıyor musunuz?
Valizler dolusu belgeler, CD’ler, telefon kayıtlar, toprak altından çıkartılan silahlar, gazete başlıkları, gizli tanıklar ve diğerleri… Bugün bunları hiç sorguluyor muyuz?
O davaların avukatı ve savcıları olduklarını söyleyen siyasetçileri hatırlıyor musunuz?
Yine yıllar önce; başta Irak olmak üzere Ortadoğu’ya demokrasi getireceğim diyerek giren Amerika’ nın o günkü planlarını bugün tamamlamak üzere yeni bir terör örgütüyle faaliyetlerini sürdürürken “ Irak bölünüyor mu?” diye soranları duydukça şaşırıyor musunuz?
O gün Amerikan askerlerinin geçmesi için topraklarını açanların bugün planın uygulanması karşısında sessiz kalışına şaşırıyor musunuz?
Büyük Orda Doğu Projesi kapsamında Irak’ın üçe bölüneceğini, bölgede Türkiye dâhil çok sayıda ülkenin sınırlarının değişeceğini bile bile bugünkü gelişmeleri sürprizmiş gibi sunanlara baktığınızda şaşırıyor musunuz?
Aylarca; Suriye’de diktatör olarak nitelediği Esat’ın devrileceğini söyleyenlerin bugün bunu ağızlarına bile almadıklarını görünce, bu konuda yanıldıklarını itiraf edip bu yönde geliştirdikleri dış politikalarının Türkiye’ye zarar verdiği gerçeğini kabul ederek o görevden ayrılmaları gerekenlerin hâlâ iş başında olmalarına şaşırıyor musunuz?
Yıllarca Türkiye’de Türkçe Olimpiyatları adıyla organizasyonlar yapan, özellikle güney ve doğu ülkelerinden getirdiği çocuklara Türkçe şarkılar söyletip şiirler okutan, bunları televizyonlarda yayınlayan, çocukların Türkçe’ ye olan ilgileri karşısında duygulanıp ağlayanların bugün sudan sebeplerle bu olimpiyatları yaptırmayışlarına bakıp şaşırıyor musunuz?
Cümleler biraz uzun oldu. Türkiye’de bugün şaşırdığımız olayların geçmişine bakıp bir iki cümleyle hatırlatmak kolay olmuyor. Hatırlayanlar kolay hatırlıyorlar da hatırlamak istemeyenlere ne yapsanız fayda etmiyor.
Onlar bugün sadece şaşırıyorlar. Şaşırmayı becerebilirlerse eğer!
Onların şaşırdığını görünce şaşırıyor musunuz?
Bu ülkede, yani Türkiye’de yaşamanın böyle kolay bir yanı var; her an sizi şaşırtacak bir gelişme olduğundan yönetimle ilgili iyi gitmeyen ne varsa onlara üzülecek, kahredecek, hüzünlenecek, dertlenecek zaman bulamıyorsunuz?
Bunun da iyi mi kötü mü olduğunu doğrusunu isterseniz ben de bilmiyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678