Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Sahte gelin ve Giresun’da Ramazan geceleri

Bilindiği üzere belediye ramazan ayında etkinlikler düzenler. Taşbaşı Parkında fasıllarla başladı. Birkaç yıl süren fasıllar “Atatürk Meydanı”na taşındı. Fasıllar ne güzeldi ve güzelliğini sürdürmekte..

Geçen yıl dışarıdan gelen gruplar – söylenenler gelmedi ya Bulancak ve Giresun’da sözde gösteri yaptılar. Bu yılda biz bize eğleneceğiz derken İstanbul’dan bir grup davet edilmiş!.  Her akşam aynı şeyler.  Aceleye gelmiş gibi. Her gece yarım saat bir saat  kadar süren skeçler gösteriler..

Giresun Belediye Şehir Tiyatrosunun başlattığı ortaoyunları bu yılda sürüyor. Birde çocuk oyunu sunuyorlar. Bunu başaran Doğan Turan.  Hala mesai peşindeler. Hakları da yok değil. Tüm organizelerde Vahit Sütlaş Salonunu başarıyla temsil ettiler.

Tevfik Memiş kimdir desem çoğunuz anımsamaz. Giresun’un yetiştirdiği en büyük illüzyonist. Bizim illüzyonistimiz varken dışarıdan sihirbaz getirmek..

Gece teravih namazından sonra Giresun Belediye Konservatuarı tarafından hazırlanan fasıl, Halk Dansları ekibinin hazırladığı değişik yörelerden oyunlar, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosunu sunduğu “Sahte Nikâh” ve “Sevdalı Bukut” oyunları beğeniyle karşılandı. Tüm bu gösterilerin sunuculuğunu Fırat Akyol, görselleri Yunus Emre Konal, teknik ekipten sorumlu Kenan Uzun. Sahne ekiplerinden sorumlu Hasan Öztürk.

İkramlara ise devam edildi! Tulumbalar yapıldı taze taze, dondurmalar dağıtıldı, mısırlar patlatıldı, ramazan hatırası fotoğraflar çekindi anında dağıtıldı..

Belediye Şehir Tiyatrosu sonunda kendi sitesine kavuştu. Adresi www.giresunbelediyeşehirtiyatrosu.com

Sanat Yönetmenliğini Faruk Sofuoğlu’nun yaptığı, Eray Yasin Işık’ın yazdığı ‘Beybaba’nın Konağı’ adlı oyunda 80’ler dizisinin Kasap Bahtiyar’ı Faruk Sofuoğlu, Pastacı Sami’si Berat Yenilmez, Butik Ali’si Hakan Bulut, Sol Açık Nevzat’ı Eray Yasin Işık, Bekçi Bekir’i Hacı Ali Konuk, Komiser Rıza’sı Onur Dilber rol aldı. Geleneksel Tür tiyatrosundan örneklerin yer aldığı oyunda, Hacivat-Karagöz, Aşık-Maşuk, Meddah gibi geleneksel Ramazan kültürümüzde önemli yer tutan tiplemeler unutulmaz dakikalar yaşattı!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678