Sağlık-Sen, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri, diş hastanesi ve fakültesini ziyaret ederek, özellikle özel gereksinimli çocukların diş tedavilerinin artık il dışına sevk edilmeden il içinde yapılmaya başlandığı müjdesini paylaştı. Bu gelişme, ailelerin yaşadığı mağduriyeti büyük ölçüde giderdi.
ÖZEL ÇOCUKLARIN DİŞ TEDAVİLERİ ARTIK İL İÇİNDE
Sağlık-Sen yetkilisi Elifoğlu, daha önce özel gereksinimli çocukların diş tedavileri için il dışına sevk edilmek zorunda kalındığını belirtti. Yapılan iş birliği sayesinde, Üniversite, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanenin ortak çabalarıyla bu durumun değiştiğini vurguladı. Elifoğlu, “Özellikli çocuklarımızın mağduriyeti büyük ölçüde giderilmiş olup tedavileri il içerisinde yapılmaya başlanmıştır. Bu hizmetin kıymeti çok değerlidir” ifadelerini kullandı. Bu önemli adımda emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Dekan’a, Başhekim Dr. Mustafa Aydın’a ve özellikli bireylerin ailelerine teşekkür edildi.
SAĞLIK-SEN’DEN DİŞ HASTANESİ VE FAKÜLTESİ ZİYARETLERİ
Elifoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında ilk olarak Diş Hastanesi Başhekimi Ömer Faruk Dizdar’ı makamında ziyaret ettiklerini aktardı. Hastanenin işleyişi hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Ardından, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağrı Ural da ziyaret edildi. Üniversitenin işleyişi ve sağlık hizmetleri konularında görüş alışverişi yapıldı. Her iki ziyarette de, özel gereksinimli çocukların tedavileri konusundaki yeni düzenlemenin önemi bir kez daha vurgulandı.

