Okuma Yazma Seferberliği başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği ile ilgili kurslar 5 Mart’ta başlıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzalı, Okuryazarlık Seferberliği ‘ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı 05 Şubat 2018 tarih ve 2018/4 sayılı Genelge 81 İl Valiliğine gönderildi. Bu kapsamda, 5-19 Şubat […]

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği ile ilgili kurslar 5 Mart’ta başlıyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzalı, Okuryazarlık Seferberliği ‘ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı 05 Şubat 2018 tarih ve 2018/4 sayılı Genelge 81 İl Valiliğine gönderildi. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak.

Kurslar, 5 Mart´ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek.

Exit mobile version