Kamu-Sen’den Ek Zam Çağrısı

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Tacettin Engin, 2026 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından sert bir açıklama yaparak; memur ve emekli maaşlarının daha cebe girmeden eridiğini vurguladı.

Kamu-Sen’den Ek Zam Çağrısı

TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı verilerini değerlendiren Engin, uygulanan ekonomi politikalarının kamu çalışanlarını ve emeklileri büyük bir çıkmaza sürüklediğini belirtti.
“YÜZDE 11’LİK ZAM BİR AYDA ERİDİ”Yılbaşında memur ve emeklilere yapılan %11 oranındaki maaş artışı ve brüt bin TL’lik seyyanen ödemenin yetersiz kaldığını ifade eden Engin, “Sadece bir aylık enflasyon, altı aylık zammın büyük bölümünü silip süpürdü. Maaşlar daha cebe girmeden enflasyon karşısında yok oldu” dedi.

Exit mobile version