Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

GÖRELE’DE BİR İLK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üç kurumun birlikteliğiyle Görele’de bir etkinlik düzenlendi. Bu ilçede bir ilkti.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi, Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Giresun Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonu birlikteliğiyle ortaya çok güzel bir organizasyon çıktı.
Olması gereken de buydu zaten. Bu kurumların toplumlar için yapacakları çok işleri var. Düzenlenen etkinlikten çok bu üç kuruluşun birlikteliğini çok önemsiyoruz.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin yaşam gerçeklerine dikkat çekecek bir etkinlik zaten yapıyor.
Bu yıl bu etkinlikler kapsamında Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı ve Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Adem Kuyumcu’ yu ilçeye davet edip bir konferans verdirmeyi planlıyordu.
Tam bu noktada kısa adı GİRKON olan Giresun Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada görev alarak bu etkinliğin sponsorluğu üstlendi.
Şimdi bir salona ihtiyaç vardı. İlçede bir kültür merkezi var ancak girişi engellilere uygun değildi. Engellilerin salona erişimi imkânsızdı. O merdivenleri nasıl çıkabilirlerdi?
Ancak ilçede bir Güzel Sanatlar Fakültesi vardı ve konferans solunu ne güne duruyordu! Bundan yararlanabilirler miydi? Neden olmasın?
Güzel Sanatlar Fakültesi resmen açılmamıştı ancak dekan ve dekan yardımcısı atanmış, gelecek döneme fakültenin öğrenci almasını sağlamak için var güçleriyle çalışıyorlardı.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi Başkanı Asiye Divli ve Başkan Yardımcısı Hülya Yazgan; Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’a ulaştılar ve düşüncelerini anlattılar. Dekan Altıntaş öneriyi kabul etti ancak çok işi vardı. Fakültenin açılış çalışmalarıyla ilgileniyordu. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meyser Kaya’yı görevlendirdi.
Her şey yolundaydı.
Peki bu etkinlik nasıl gerçekleşmeliydi?
Sadece, başlı başına bir konferans sıkıcı olabilirdi. Adem Kuyumcu’ nun sunumu öncesinde ve sonrasında farklı bir görsellik ortaya koymak genel etkinliği biraz daha ilgi çekici hale getirebilirdi.
Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Meyser Kaya mükemmel bir tar sanatçısı. Tar enstrümanıyla bir icra gerçekleştirmesi ilk akla gelen oldu. İlçede Türk sanat müziği korosunda görev alan Gülşah Kaya ve Aysun Ok hocaları Murat Bıçakçı’nın piyanosu eşliğinde şarkılar söyleyerek etkinliğin izlenebilirliğini artıracaklardı.
Etkinliğin finalinde ise engelli kemençe sanatçısı Ünal Arslan ve engelli saz sanatçısı Metin Kır sahne alacaklardı. Bu ikileye tarla Meyser Hoca da eşlik edecekti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik programlandığı gibi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Salona ulaşım engelliler açısından hiç sorun olmadı. Katılım beklenenin üzerindeydi. Sunumlar kusursuzdu.
Aynı zamanda ; Engelli Birey, Aile, Toplum Gelişimi ve İlişkileri Danışmanı, Engelsiz Erişilebilir Kentler, Engelsiz Turizm Danışmanı olan Adem Kuyumcu’nun sunumu ilgiyle izlendi. Tespit, görüş ve önerileri katılımcıların dikkatini çekerken yeni fikirlerin oluşumuna yönelik çarpıcı satır başları ortaya çıktı.
Başta da ifade ettiğimiz gibi bu etkinlikte asıl üzerinde durulması gereken üç kurumun birlikteliğiydi. Görele’de bu tür birlikteliklere çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Dernek, Fakülte ve GİRKON bireysel anlamda kendi alanlarında üzerlerine düşenleri mutlaka yapıyorlar. Diğer kurumlar da yapıyorlar. Ancak birliktelikten doğan güç daha etkili ve keyifli oluyor sanki! Emeklerinize sağlık.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678