Giresun’da Ramazan Mesaisi: Gıda Denetimlerinde Taviz Yok! 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir Ramazan ayı geçirmesi için gıda denetimlerini sıkılaştırdı.

İl Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, denetimlerin “kırmızı çizgileri” olduğunu vurguladı.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amacıyla Ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Şehir merkezindeki gıda denetimlerine bizzat katılan İl Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, yapılan çalışmaların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
SAHA DENETİMLERİNE ÜST DÜZEY TAKİPMerkez ilçedeki denetim çalışmalarına İl Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz’ın yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Şahin ve Şube Müdürü Oğuz Yiğit de eşlik etti.
Gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen incelemelerde şu hususlar titizlikle kontrol ediliyor:
Hijyen Standartları: İşletmelerin genel temizlik kurallarına uygunluğu.
Muhafaza Koşulları: Soğuk hava depoları ve buzdolaplarının sıcaklık dereceleri.
Etiket ve Son Tüketim: Ürünlerin son kullanma tarihleri ve etiket bilgileri.
Taklit ve Tağşiş: Tüketiciyi yanıltıcı içerik kontrolleri.
2026’NIN İLK BİLANÇOSU: 6 İŞLETMEYE CEZADenetimler sırasında işletme sahiplerine eğitimler de verildiğini belirten İl Müdürü Yılmaz, kurallara uymayanlara karşı taviz verilmediğini ifade etti.
Yılmaz, 2026 yılının güncel verilerini şu sözlerle paylaştı:
“2026 yılında şu ana kadar 1.024 denetim gerçekleştirdik. Bu denetimler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen 6 işletmeye toplamda 507 bin 790 TL idari para cezası uygulandı. 5996 sayılı Kanun gereğince denetimlerimizde eksikliğe yer vermiyoruz.” Tüketicilerin gıda güvenliği konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Yılmaz, vatandaşları da sürecin bir parçası olmaya davet etti. Yılmaz, “Vatandaşlarımızın karşılaştığı her türlü olumsuz durumu Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliği açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Exit mobile version