Giresun’un Dereli ilçesinde doğa turizmini canlandıracak dev bir proje daha hayata geçiriliyor. Bölgenin en önemli iki turizm merkezi olan Mavi Göl ile Göksu Travertenleri’ni birbirine bağlayacak “Beyazdan Maviye Yolculuk” projesinde yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve ilk kazma vuruldu.
Giresun İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projenin yatırım bedeli, KDV hariç 58 milyon 928 bin TL olarak açıklandı.
Kanyona 2 Bin 400 Metrelik Yürüyüş Rotası
Proje kapsamında, iki doğa harikası arasındaki kanyona toplam 2 bin 400 metre uzunluğunda modern bir yürüyüş rotası kazandırılacak. Ziyaretçilerin bölgeyi daha güvenli ve konforlu bir şekilde gezebilmesi için hat boyunca şu yapılar inşa edilecek:
- Seyir terasları
- Çardaklar ve yağmur barınakları
- Hobbit evleri
- Taş değirmen
Adını Doğanın Renklerinden Alıyor
Proje, adını Göksu Travertenleri’nin bembeyaz dokusu ile Mavi Göl’ün büyüleyici turkuaz renginden alıyor. Yemyeşil doğanın içinden geçecek olan bu rota, misafirlerine görsel bir şölen sunacak.
Dereli Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak
Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Mavi Göl ve Göksu Travertenleri, bu yatırımla birlikte Karadeniz’in en önemli destinasyonlarından biri haline gelecek. Yatırımın tamamlanmasıyla Dereli ilçesinin turizm ekonomisinden aldığı payın katlanarak artması bekleniyor.

