Meclis oturumunda tansiyonu yükselten çıkış, Altıyaprak’ın “Gelin en baştan başlayalım” çağrısıyla geldi. Bu çağrıya yanıt veren Başkan Fuat Köse, imar revizyonu sürecinin tamamlandığını belirterek planın artık meclisten geçmiş olduğunu ifade etti.
İMAR REVİZYONU İÇİN 1114 DİLEKÇE VURGUSU
AK Parti Grup Başkanvekili Emrah Altıyaprak, revizyon planının şehirde ciddi rahatsızlık yarattığını öne sürdü. Planla ilgili toplam 1114 dilekçe verildiğini hatırlatan Altıyaprak, bu rakamın Giresun tarihinde benzeri görülmemiş bir tablo ortaya koyduğunu savundu.
Altıyaprak, şehir planlamasında denge kaybı yaşandığını ileri sürerek bazı bölgelerde yoğun yapılaşmaya alan açılırken sosyal donatı alanlarının daha uzak noktalara kaydırıldığını söyledi. Bu nedenle revizyonun parça parça müdahalelerle değil, tüm meslek odaları ve kent dinamikleriyle birlikte yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi.
KÖSE İMAR REVİZYONU SÜRECİNİ SAVUNDU
Belediye Başkanı Fuat Köse ise eleştirilere karşı, muhalefetin ve vatandaşların görüşlerinin süreç boyunca dikkate alındığını söyledi. Gelen öneri ve itirazların tek tek incelendiğini belirten Köse, bazı eleştirilerde haklılık payı bulunduğunu, bu nedenle gerekli düzeltmelerin de yapıldığını ifade etti.
Köse, kimi kaygıların ise planın yeterince incelenmemesinden kaynaklandığını savundu. 1114 dilekçeyi olumsuz bir tablo olarak değil, sürecin açık yürütüldüğünün göstergesi olarak değerlendiren Köse, hiçbir vatandaşın mağdur edilmesini istemediklerini vurguladı.
GİRESUN’DA TARTIŞMA SÜRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR
İmar revizyonu başlığı, yalnızca meclis salonunda kalan teknik bir mesele olmaktan çıkıp doğrudan mahalleleri, yapılaşma alanlarını ve mülkiyet beklentilerini ilgilendiren bir şehir tartışmasına dönüşmüş durumda. Bu nedenle önümüzdeki günlerde hem yeni itirazların hem de planın uygulamadaki sonuçlarına dönük daha yoğun bir kamuoyu tartışmasının yaşanması bekleniyor.
Kentte özellikle arsa sahipleri, yapı ruhsatı bekleyenler ve sosyal donatı alanlarından etkilenecek mahalleler açısından sürecin yakından izleneceği görülüyor. Giresun’da imar revizyonu etrafında oluşan bu gerilim, belediyenin sonraki adımlarını ve meclisteki siyasi tartışmaları da doğrudan etkileyecek başlıklardan biri olmaya aday görünüyor.

