Giresun-Gümüşhane Yolunda Ulaşım Yeniden Kesildi

Giresun ile Gümüşhane’yi birbirine bağlayan karayolunda meydana gelen heyelan ulaşımı durdurdu. Sabah saatlerinde temizlenen yolun aynı noktasında öğleden sonra yeniden toprak ve kaya kütlelerinin yola inmesi üzerine trafik tamamen kapatıldı.

Giresun-Gümüşhane Yolunda Ulaşım Yeniden Kesildi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde meydana gelen iki ayrı heyelan, Giresun-Gümüşhane karayolunda ulaşımı durma noktasına getirdi. Taşlıca köyü mevkiinde sabah saatlerinde yaşanan ilk heyelan, Karayolları ekiplerinin müdahalesiyle temizlenerek yol yeniden trafiğe açılmıştı. Ancak kısa süre sonra aynı noktada daha büyük bir toprak kayması meydana geldi.

DEV KAYA KÜTLELERİ YOLU KAPATTI

Dağ yamacından kopan dev kaya parçaları ve tonlarca toprak karayolunu tamamen kapattı. Heyelan sırasında yoldan araç geçmemesi ise olası bir facianın önüne geçti.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alarak yolu her iki yönden ulaşıma kapattı.

EKİPLER BÖLGEDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Karayolları ekipleri heyelan nedeniyle kapanan yolu yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle temizlik çalışmalarına başladı. Ancak yamaçtaki hareketliliğin devam etmesi ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yetkililer, bölgede yeni heyelan riskinin devam ettiğini belirterek sürücüleri bu güzergâhı kullanmamaları ve alternatif yolları tercih etmeleri konusunda uyardı.

Exit mobile version