Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

Giresun Bakana nasıl bakıyor?

Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı olarak 1997-1999 yılları arasında görev yapan 3. Mesut Yılmaz, Anasol-D hükümetinde yer alan Burhan Kara’dan sonra Nurettin Canikli, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapacak.
Giresun’dan 15 yıl aradan sonra nihayet bir bakan çıktı.
Bir ilden, bir ilçeden bir bakanın çıkması çok mu önemli?
Görüşler farklı!
Adalet ve Kalkınma Partisi taraftarları bunu çok önemsiyorlar. Muhalefet ise temkinli… Çok da önemli bulmuyorlar. Canikli’nin bundan önceki konumu da bir bakan kadar önemliydi ancak beklenileni veremedi diyorlar.
Hükümet yanlısı siyasiler davul zurnayla sokağa çıkarak Giresun’a bakanlık verilişini kutluyorlar. Muhalefet ise bunu abartılı bularak; bugüne kadar neden Giresun’a bakanlık verilmediğini sorguluyorlar. Hükümet bugüne kadar neden Giresunlu bir vekili bakan yapmadı diyorlar.
Kaldı ki önümüzde 2015 yılında genel seçimler yapılacak ve Canikli’nin bakanlığı ancak o tarihe kadar sürecek. Giresunluyu böylelikle avutuyorlar diyenler az değil.
Gerçekten de Canikli’nin bundan önceki konumu çok önemliydi. Parti içinde önemli bir yerdeydi ve Erdoğan’a çok yakındı. İstediklerini o konumuyla da yaptırabilirdi.
Ya da bu mesaj veriliyordu. Muhalefet bu noktaya parmak basıyor ve Giresun’un gerçekleri ortada, sorunların çözümüne bir katkısının olmadığını öne sürüyorlar.
Verilen bakanlığı beğenmeyenler de var. Yatırımcı bir bakanlık değilmiş. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Giresun’a katkısı ne olabilirmiş? İle ne getirisi olacakmış!
Giresun’da uzun süre valilik yapan Atilla Koç da daha sonra Turizm Bakanı olmuş, Giresunlu Atilla Koç’u Giresun’un bakanı ilan etmiş ancak turizm anlamında Giresun’a bir katkısı olmamıştı.
Bir ilden, bir ilçeden bakan çıkması çok mu önemli?
Yani herkes buna sevinmeli mi? İktidar partisinin oluşturduğu konvoya herkes katılmalı mı? Muhalefet partileri tebriklerinin dışında o coşkuda yer almalı mı?
Elbette bir ilden bir bakanın çıkması çok önemli. Hele Başbakanın çıkması daha da önemli… Erdoğan Başbakan olmasaydı Ovit’e kim yapardı 15 Km. uzunluğunda iki tüp karayolu tünelini?
Her bakanın iline ilçesine özel hizmetleri olmuştur. Canikli’nin de Giresun’a olacaktır. Ancak hükümeti oluşturan siyasi parti il teşkilatının beklentiyi yükseltmesi Canikli’nin işini zorlaştıracaktır. Şu anda Canikli’den beklentiler zirve yapmıştır. Bu noktada muhalefetin gerçekçi tespitleri önemlidir.
Geçen genel seçimde söz verilen 28 projeden hiç biri gerçekleşmemiştir. Havaalanı gibi bazı projelerde çalışmalar devam etse de çoğu projelerin kapakları bile aralanmamıştır.
Bütün bunları Bakan Canikki’ni masasına yığarsanız ve yaklaşan genel seçime kadar bunları bitirmesini isterseniz Sayın Bakanın işini zorlaştırmaktan öteye gidemezsiniz.
Siyasilerin bazı öngörülerinin olması normaldir. Siyaset sonuçta geleceği önceden görmektir. Canikli için de geleceğe yönelik, Giresun’a katkısına yönelik ön görüler olacaktır.
Bugünden abartmayı veya olumsuz ön yargılar içeren açıklamalar yapmayı erken bulanlardanım. 12 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Giresun’a bakanlık verilmesi bu kadar geç kalmamalıydı.
Bugün Bakanlık verilmesini geç kalmışlığın telafisi olarak mı yorumlamalı yoksa nihayet benim ilimden de bir bakan çıktı diyerek onurlanmalı mıyım bilmiyorum.
Bildiğim tek bir şey var, her şeyi zamanla göreceğiz.
Bugün her şeyi erken buluyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678