GASTRİT NEDİR?

Gastrit mide iç yüzeyinin iltihaplanmasıdır. Mide üşütmesi, mide iltihabı veya ülser başlangıcı isimler ile de bilinmektedir. İltihaplanma tedavi edilmediği takdirde ülser gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. 2 türe ayrılır. Akut gastrit en sık görülen iltihaplanma şeklidir ve her yaş grubunda görülebilir. Kronik gastrit ise daha çok akut gastritin tedavi edilmemesi sonucunda görülür. Akut gastrit […]

Gastrit mide iç yüzeyinin iltihaplanmasıdır. Mide üşütmesi, mide iltihabı veya ülser başlangıcı isimler ile de bilinmektedir. İltihaplanma tedavi edilmediği takdirde ülser gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. 2 türe ayrılır. Akut gastrit en sık görülen iltihaplanma şeklidir ve her yaş grubunda görülebilir. Kronik gastrit ise daha çok akut gastritin tedavi edilmemesi sonucunda görülür. Akut gastrit gibi belirgin belirtileri yoktur. Ama kronik gastrit tedavi edilmezse ülser, mide kanseri ve mide kanaması gibi ciddi sağlık problemleri görülebilir.

GASTRİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

GASTRİT NEDENLERİ NELERDİR?

GASTRİT TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR?

Mide iltihabının görüldüğü durumlarda beslenme ve ilaç tedavileri uygulanabilir. Tedavide mide asit miktarının azaltılması ve semptomların oluşmasına neden olan olayların düzeltilmesi amaçlanır. İlaç tedavisi doktor tarafından  kontrol edilir ve semptomların giderilmesi için uygulanabilir. Diyet tedavisi ise hem akut hem de kronik gastrit hastalarına uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir.

GASTRİT HASTALARININ BESLENMESİNDE SERBEST OLAN YİYECEKLER

GASTRİT HASTALARININ BESLENMESİNDE YASAK OLAN YİYECEKLER

GASTRİT TEDAVİSİNE YÖNELİK BESLENMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Gün içinde 2-2.5 lt su tüketilmelidir.

Exit mobile version