FKB’den üreticiye altın öğütler!

Fiskobirlik fındık üreticilerine fındık hasadının başlaması nedeniyle bazı hatırlatmalarda bulundu. Fiskobirlik’ten yapılan açıklamada üreticilerin fındığını en iyi şekilde toplayıp kuruttuktan sonra ihtiyacı kadarını pazara getirip satması da istendi. Açıklamada, “Fındığını depolamaya yeri olmayan üreticilerimiz birliğimizin depolarında fındıklarını emanete verebilirler” denildi. Fiskobirlik açıklamasında şu konulara dikkat çekildi. Değerli Fındık üreticimiz; Geçen yıl Orta ve Doğu Karadeniz […]

Fiskobirlik fındık üreticilerine fındık hasadının başlaması nedeniyle bazı hatırlatmalarda bulundu. Fiskobirlik’ten yapılan açıklamada üreticilerin fındığını en iyi şekilde toplayıp kuruttuktan sonra ihtiyacı kadarını pazara getirip satması da istendi.
Açıklamada, “Fındığını depolamaya yeri olmayan üreticilerimiz birliğimizin depolarında fındıklarını emanete verebilirler” denildi. Fiskobirlik açıklamasında şu konulara dikkat çekildi. Değerli Fındık üreticimiz; Geçen yıl Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelen don felaketi sebebi ile bu yılda yüksek rekolte beklenmemektedir. Bu yılda hasat edeceğiniz fındık değerini ve önemini korumaktadır. Bir yıllık emeğinizin karşılığını alacağınız bu günlerde yetiştirdiğiniz fındıkla ilgili olarak hasat, harman ve depolama şartlarınızı tekrar gözden geçirmenizi, Ülkemizin önemli ihraç ürünlerinden olan fındığınızı pazara daha kaliteli ulaştırmanızı ve daha iyi gelir elde edebilmenizi tavsiye ediyor, bu tavsiyelerimizin ihraç edilecek Türk fındığının kalitesi açısından da önemli olduğunu belirtiyoruz.

Exit mobile version