Fiskobirlik’e Kilit Mi Vuruluyor!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) yönetiminin kooperatif kapatma kararına sert tepki gösterdi.

Fiskobirlik'e Kilit Mi Vuruluyor!

Karan, FİSKOBİRLİK’in giderek tasfiye sürecine girdiğini belirterek, özellikle AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ı hedef aldı. Karan’a göre, FİSKOBİRLİK, Bayraktar tarafından “babasının malı gibi” yönetiliyor ve siyasi kaygılarla kooperatiflerin kapısına kilit vuruluyor.

50 KOOPERATİFTEN 10’U KAPATILIYOR

FİSKOBİRLİK’in, İstanbul’dan Artvin’e kadar uzanan 50 kooperatifinin bulunduğunu belirten Karan, 10’un üzerinde kooperatifin kapatılması yönünde bir karar alındığını ifade etti. Karan, bu kararın FİSKOBİRLİK’in tasfiyesi anlamına geldiğini ve mali sıkıntılar nedeniyle birliğin faiz ödemelerini dahi gerçekleştiremediğini ileri sürdü.

ASIL AMAÇ DELEGELİK KAYGISI

Kooperatiflerin kapatılma gerekçesinin faaliyet gösteremedikleri iddiasına karşı çıkan Karan, fındık alımı için gerekli personel ve altyapının sağlanmamasının sorunun kaynağı olduğunu vurguladı. Karan, “Kooperatiflerde fındık alımı yapılacağı duyurulmazsa, personel görevlendirilmezse nasıl faaliyet gösterecekler? Asıl amaç kooperatiflerin kapılarına kilit vurup, kendine yakın olanları birleştirmek” dedi.

FİSKOBİRLİK’İN TARİHİ GÖREVİ

1938 yılında Giresun, Ordu, Trabzon, Keşap ve Bulancak fındık kooperatiflerinin birleşmesiyle kurulan FİSKOBİRLİK’in, 86 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Karan, birliğin bir kişinin insafına bırakılmasının büyük bir yanlış olduğunu vurguladı. Kamuoyunu FİSKOBİRLİK’in geleceği konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Exit mobile version