Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Gündoğdu YILDIRIM

EN BÜYÜK YATIRIM

En büyük yatırım insanın kendisine yaptığı yatırımdır.
Kimileri ömrü boyunca başkalarına yatırım yapar, kimleri mala mülke, kimileri de öteki dünyaya…
Oysaki insanın kendisinin ihtiyacı vardır yatırıma.
Nedir bu yatırım?
İnsan kendisini her konuda yetiştirmelidir. Yeteneklerini geliştirmeli, bilgi ile donatmalı, toplumda ciddi anlamda parmakla gösterilen biri olmalıdır.
Neden insan kendisine yapmalıdır yatırımı?
Hani “öteki dünyaya mı götüreceksin onca malı” denir ya. Kazandığın maddi şeyleri bir yerlere götürme şansın yoktur. Söz, çok doğrudur. Ölünce iş biter. Giderken bir kefenle gidersin. Bir kıynık bile alamazsın yanına.
Başkalarına yapılan yatırım ise geçicidir. O kadar insan kişinin hayatına belli dönemlerde girer çıkar. Paylaşımlar kısa sürede unutulur gider. Kim kime dumdumadır.
Gelişim, değişim ve dönüşüm önemlidir.
İnsan kendini değiştirmek, dönüştürmek istiyorsa bir yerlerden başlamalıdır. “Değişmeliyim, dönüşmeliyim” demelidir. “Eksiklerim, yanlışlarım var” diyebilmelidir.  Kendinden kibiri söküp atmalıdır. Kişi doğruculuk, ben bilirimcilik, mükemmellik küçüklüğünden kurtulmalıdır.
Hata insana hastır. İnsan olan hata yapar.
Önemli olan kendi hatalarını, yanlışlarını görebilmendir.
Evet! Hatalıyım. Yanlış yaptım! Diyebilen insan doğru yoldadır. Çoğu şeyin farkına varmıştır. Değişime, dönüşüme açıktır. Değişiyor, dönüşüyor demektir.
Topluma yararlı insan değişen, dönüşen insandır. Eskilerde kalmış, hala eskilerin değerleriyle var olmaya çalışan her konuda engeldir. Sorunun ta kendisidir.
Bizim zamanımızda… başlayan cümlelerden hayır gelmez.
Anne, baba, öğretmen, usta, idareci, siyasetçi, doktor kim olursanız olun. Birilerine bir şeyler anlatmak istiyorsanız; önce kendinizden başlamalısınız. Örnek olamayan bir öğretmen; örnek olamayan bir anne, baba; örnek olmayan bir siyasetçi, bir idareci değiştiremez.
Bilmeyen değiştiremez!
Yatırımı kendisine yapanlar aynı zamanda başkalarına da yatırım yapmış olurlar. Kendini değiştirebilen başkasını da değiştirme gücüne sahiptir.
Dini konuda veya başka bir konuda bir şeyler anlatılmak istendiğinde kişilerden yola çıkılmaz mı?  Büyük insanlardan hep örnekler verilmez mi? O insanların yaptıkları, ettikleri yaşamımıza yol göstermez mi? Onların ismi her yerde anılmaz mı? Sonsuzluğa meydan okuyan onlar değil midir?
Kim ne derse desin en büyük yatırım insanın kendine yaptığı yatırımdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678