Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

DIŞ GÜÇLER

Dış güçler, dış mihraklar, şer odakları, lobiler ve diğerleri… Her şey bunların başının altından çıkıyor. Her şeyi bunlar yapıyorlar.

Terörü bunlar destekliyorlar, hatta besliyorlar. Silah ve parasal kaynak sağlıyorlar. Eğitiyorlar. Bilgi veriyorlar, teröristleri ülkelerinde saklıyorlar.
Kalkınmamızı istemiyorlar. Ekonomimizi zora sokuyorlar, Türkiye’mizde kriz çıkartıyorlar, paramızın değerini düşürüyorlar.
Kendi silahımızı yapmamızı içlerine sindiremiyorlar. Kendi tankımızı, kendi uçağımızı, kendi helikopterimizi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar.
İstanbul’a yapacağımız üçüncü havaalanına, Körfez geçidine, üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. Kanal İstanbul’u engelliyorlar. Oto yollara ve hızlı trene cephe alıyorlar.
İhracatımızla ilgili güçlükler çıkartıyorlar. Dış pazarımıza müdahale ediyorlar.
Dış basında Türkiye aleyhine yayınlar yaptırıyorlar.
Türkiye’ye turist gelmesini engelleyerek ülkenin turizm gelirini düşürmeye uğraşıyorlar. Turistleri korkutuyorlar.
Ülkemize yatırım yapmayı planlayan dış sermayeye Türkiye’nin her alanda güvenliksiz bir ülke olduğu mesajı vererek vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Türkiye’de demokrasinin tam olarak özümsenemediğini öne sürüyorlar.
Yapmadıklarını bırakmıyorlar bu dış güçler, dış mihraklar, lobiler ve şer odakları.
Bazen da ülkeyi yönetenleri kandırıyorlar, çalım atıyorlar.
Peki, kimdir bu dış güçler ve dış mihraklar?
Türkiye’nin coğrafi sınırları dışında kalan her ülke… İsimleri çok da önemli değil. Yani aklınıza gelen herkes! Dahası bunların bir bölümüyle de dostluk ve ticaret antlaşmalarımız var. Çoğu da müttefikimiz.
Ülkemize gelirler, misafir olarak ağırlanırlar… Bizim yöneticilerimiz de onlara giderler ve misafir olarak ağırlanırlar. En üst düzeyde resmi törenler düzenlenir.
Ama arkamızdan da çevirmedikleri dolap yoktur.
Bunları neye dayanarak yazıyoruz? Elbette bizim yöneticilerimizin söylemlerine dayanarak! Ülkede bir olumsuzluk yaşanmasın, sebebi dış güçlerdir!
Terör mü var? Dış mihrakların işidir. Ekonomik kriz mi yaşanıyor? Dış güçlerin eseridir.
Yatırımlar mı ilerlemiyor? Şer odakları işbaşındadır. Ülkeye turist mi gelmiyor? Lobi faaliyetleri tam gaz devam ediyor demektir.
Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım mı yapmıyor? Dış güçler engellemiştir.
Bütün olumsuzlukları yazın dış güçlerin üzerine ve rahatlayın.
Ülkeyi yönetenlerin bütün bu olumsuzluklarda hiçbir kabahati yoktur!
Ah, şu dış mihraklar olmasa! Ah şu lobiler yok mu? Şu şer odakları…
İşte, ülke yönetimindeki başarının sırrı bu ince ayrıntıda gizli… Nedir bu ayrıntı?
Bütün bunlara rağmen ülkeyi huzur içinde yaşanılan, güvenlikli, sorunsuz bir ülke yapmaktır. Elbette ülkelerin dış düşmanları olacaktır, onlarla boğaz boğaza savaşacaktır yeri geldiğinde… Geçmişte de vardı bugün de var.
Elbette düşmanlarınıza silah ve parasal yardım yapacaklardır. Elbette yatırımlarınızı engellemeye, dış pazarınızı daraltmaya çalışacaklardır. Kalkınmazı istemeyecekler, ekonomik olarak bağımsızlığınızı engelleyeceklerdir. Kendi topunuzu, tankınızı, uçağınızı, silahınızı yapmanıza rıza göstermeyeceklerdir.
Aleyhinizde lobi faaliyetlerinde bulunacaklardır. Ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır. Aldatacaklar, hile yapacaklar ve çalım atacaklardır.
Siz ülkeyi yönetenler!
Bunları ülkeniz insanına şikâyet etme yerine gerekeni yapacaksınız. Yönetim makamı şikâyet yeri değildir. Gereğini yapma yeridir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678