Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Türkiye Cumhuriyetinin 97. kuruluş yıldönümü dün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Giresun Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan ‘Atatürk’ temalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. […]

Türkiye Cumhuriyetinin 97. kuruluş yıldönümü dün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Giresun Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan ‘Atatürk’ temalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Giresun Belediyesi Bandosu tarafından çalınan marşlarla kutlamalar devam etti. Koronavirüs tedbirlerine maksimum seviyede özen gösterilerek yapılan kutlama etkinlikleri çerçevesinde Debboydan Atatürk Meydanına yürüyüş düzenlendi. Giresun Belediyesi tarafından dün akşam Giresun Kalesinde yapılan muhteşem havai fişek gösterisi ile kutlamalar sona erdi.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Törende bir konuşma yapan Giresun Valisi Enver Ünlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak tarif ettiği, geleceğin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılının haklı gururu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Halkın iradesini esas alan Cumhuriyet rejiminin çok sancılı süreçlerden geçilerek tesis edildiğini kaydeden Ünlü, “Türlü zorluklar içindeki ülkemizin yorgunluğunu gören, vatandaşlarımızın bağımsızlığına ve hürriyetine olan özlemini inancını bilen ve önemseyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önce Gazi Meclisi kurmuş, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiştir. İşte bugün 97. yılını idrak ettiğimiz ve kutladığımız Cumhuriyetimiz savaştan çıkmış, yokluklar içindeki milletin bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesini nasıl verdiğinin en güzel ispatıdır” dedi.

CUMHURİYET HEPİMİZE EN BÜYÜK MİRASTIR

Giresun Valisi Enver Ünlü, törendeki konuşmasının devamında; “Milletimizin, ülkemizi dünyanın en gelişmiş en mamur en muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma azmi ve gayretiyle her daim Türkiye Cumhuriyetini en yükseğe taşıyacağına olan inancımla; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere; 42’nci ve 47’nci Gönüllü Alaylarını, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan, acılarını yüreğimizde hissettiğimiz Aziz Şehitlerimizi ve bu uğurda canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz Milletimizin ve Kıymetli Giresunlu Hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version