Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

CUMHURBAŞKANI’NI KÜMBET’E GETİRMEK

Kümbet Yayla Şenliği’ne ulusal medyanın ilgisi hızla azaldı. Artık İstanbul gazetelerinde ve ulusal televizyonlarda Kümbet Yayla Şenliği haber olarak yer almıyor.

Bırakınız İstanbul gazetelerini, yerel basında bile her yıl küçülüyor Kümbet haberleri.
Elbette bunun değişik nedenleri var, gün geçtikçe sıradanlaşıyor Kümbet.
Başlangıç yıllarındaki ulusal ilgiyi görmüyor artık. İnsanlar doyuma ulaşmış gibi.
Yöre insanı için bir sorun yok, onlar şenliğin tadını çıkartıyorlar ancak bölge dışından pek gelen giden olmuyor.
Artık bölgenin hemen her alanında, herhangi bir isim altında şenlikler yapılıyor. Şenlik bu kadar çok olunca ilgi de azalıyor dolayısıyla.
Oysa bölgenin geçmişten günümüze iki önemli şenliği vardı; birisi Aksu diğeri de Kümbet. Bu iki şenliğe ulusal basının ilgisini yeniden çekmek gerek. Bunlar geçmişte olduğu gibi özellikleriyle insanların gönüllerine yer etmeli.
Herhangi bir günde Kümbet’te toplanıp yerel sanatçılarla konser yapmanın bir çekiciği kalmamış. Bizim açımızdan her şey yolunda olsa da ulusal basının umurunda değil Kümbet.
Kümbet’e eski ilgiyi yeniden kazandırmak gerek. Kümbet için bir şeyler yapılmalı.
1994 yılında Sakıp Sabancı’yı getirmiştik Kümbet’e… Eynesil’de il sınırında karşılamış, Kümbet’te misafir etmiş ve o yılın Yayla Ağası olarak ilan etmiştik.
İstanbul basını takip etmişti Sakıp Ağa’yı, ertesi gün İstanbul gazeteleri en az yarım sayfa yer vermişti Kümbet yayla Şenliğine…
Türkiye bu haberlerle tanımıştı Kümbeti ve Karadeniz yaylalarını.
Sakıp Ağa’yı rahmetle anıyoruz ancak bugün bir başka popüler ismi Kümbet’e getirmek ve İstanbul gazetelerinin, televizyonların ve sosyal medyanın ilgisini Kümbet’e yoğunlaştırmak zorundayız.
Yaksa kendimiz çalar kendimiz oynarız.
Benim aklıma Sayın Cumhurbaşkanı geliyor. Başkaları başka isimler de önerebilir.
Cumhurbaşkanı Kümbet’e gelse tüm ulusal basında haber olmaz mı? İstanbul gazeteleri ve televizyonlar Cumhurbaşkanı’nı takip etmez mi?
Bir de Sayın Erdoğan’ı Kümbet Ağası ilan ettik mi değmeyin gitsin Kümbet’in keyfine… Ulusal basında Kümbet yeniden bir numara olur.
Cumhurbaşkanı Ordu- Giresun Havaalanı’na uçakla gelsin, oradan Kümbet’e karayoluyla çıksın. Hatta Dereli- Pınarlar- Tamdere yolundan Eğribel’e çıkıp Tünel çalışmalarını da yerinde görsün.
Dönüşte Kanlıhan- Uzundere yolundan Kümbet’e gelsin. Hem Ankara’nın kasvetli havasından uzaklaşır hem de Giresun yaylalarının doğal güzelliğini görmüş olur diye düşünüyorum. Eminin çok beğenecektir. Hem de O’na iyi gelecektir.
Kümbet için süper bir tanıtım olur. Dönüşü helikopterle yapabilir, geçmişte Mustafa Sarıgül helikopterle gelmişti Kümbet’e.
Vakit var, bu yönde çalışmalar yapılacak kadar zaman var. Giresun Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatı bugünden hareke geçebilirse bu gezinin gerçekleşmesini sağlayabilirler. İsim vermeye gerek yok, parti içinde bir organizasyon yapılabilir.
 Geçmişte İstanbul Feshane’ ye gelmişti, aynı ekip şimdi de Kümbet’e getirebilir Sayın Cumhurbaşkanı’nı.
Bir tek sorun kalıyor burada; Sayın Cumhurbaşkanı Kümbet Ağası seçilirse ata binmesi ve alanda bir tur atması gerekiyor. Bu konuda talihsiz bir tecrübesi vardır Sayın Erdoğan’ın, öyle bir çekincesi olur mu onu bilemiyorum.
Ama onun da bir çaresi vardır.
İşim şakası bir yana, bizden önermesi, teklif sunulması; Tabi ki komite her şeyi daha iyi düşünecektir. Ama ulusal basının ilgisini çekmek adına mutlaka farklı bir şeyler yapılmalı.
Kümbet’te buluşalım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678