Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

CUMHURBAŞKANI’NI KANDIRMIŞLAR

Karadeniz Postası Gazetesi’nin manşetiydi bu haber. O gün Başbakan olan bugünün Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı kandırmışlar.
Nasıl ve kimler kandırmıştı Cumhurbaşkanı’nı? Henüz tamamlanmamış ve hizmet üretmeye geçememiş Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinin bitmiş gibi açışlını yaptırmışlar Sayın Erdoğan’a.
Çavuşlu Belediye Başkan Vekili Rıza Keskin tesisleri göstererek 5 Haziran 2014 tarihinde telekonferans yöntemiyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı tesislerin daha çok eksiğinin olduğunu ifade ederek; Sayın Erdoğan’a tamamlanmamış bir tesisin açılışının yaptırıldığını dile getiriyor.
Bizim için fark etmez, biz önümüze gelen her şeye açılış yaparız diyorsanız o başka ancak Çavuşlu’ da yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisleri henüz hizmete açılamadı. Açılsaydı Giresun’da çöp dağları yükselmeye devam eder miydi?
Yanılmıyorsam 2012 yılında dönemin Giresun Valisi Dursun Ali Şahin bir hışımla başlamıştı işe… Çevreden tepkiler vardı, mahkemeye intikal etmiş konular vardı ancak Sayın Vali kafaya koymuştu ve tesisi yapacaktı.
Bir tabur askerin silahlı korumasıyla temel atıldı ve yine asker gözetiminde inşaata devam edildi. Biz de Kasım 2012 de Çavuşlu’da Neler Oluyor? Başlığıyla bir yazı dizisi kaleme almıştık.
Hukuki süreç tamamlanmadan, çevre insanının eylemleri dikkate alınmadan yapım çalışmalarına devam edildi. Vali Dursun Ali Şahin sık sık bu konuyla ilgili açıklama yapıyordu. 23 Mayıs 2013 de yaptığı bir açıklamada tesisin Temmuz 2013 de açılacağını söylemişti.
Temmuz 2013 de açılamadı ama tesis tamamlanmadan 5 Haziran 2014 de hayali bir açılış yapıldı. O gün basında yer alan fotoğraflara baktım; Giresun Valisi, ilçe kaymakamları, belediye başkanları yan yana dizilmişler ve Ankara’dan Başbakan Erdoğan’ın işaretiyle tele konferans yöntemiyle bir kurdeleyi keserek açılış yapmışlar.
İşte bunun için Cumhurbaşkanını kandırdılar diyor Çavuşlu Belediye Başkan Vekili Rıza Keskin.
Rıza Keskin şu noktalara dikkat çekiyor:
Ayrıştırma tesisi yapılmamış.
Çöp aktarım yerleri bitirilmemiş.
Enerji hattı çekilmemiş.
Derin drenaj yapılmamış.
Danıştay’ın tesislerle ilgili olumsuz bir raporu var.
Bütün bunlara rağmen kurdelesi kesilmiş ve açılışı yapılmış bir tesis var. Bizde bu işler böyle oluyor. Kurdeleyi kes açılışı yap… Neden açılışını yaptığınız tesiste işlem yapmıyorsunuz diye soran yok. 2013 Temmuz’da açılacak dediğiniz tesis bugüne kadar neden hizmete girmedi diyen yok.
Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisleri açıldıysa neden hala çöpümüzü eski yerlere dökmeye devam ediyoruz diye soran yok.
Belli ki tesisler tamamlanmamış, tamamlanmamış tesisin açılışını yapmak da neyin nesi diyecek olan yok. Dönemin Başbakanını buna nasıl alet edersiniz demeye cesaret edecek olan da yok.
Tam bize göre, fıkralara konu olacak bir açılış.
Ve bütün bunların adına da hizmet diyorlar. Tamamlanmamış bir tesisin açılışını yapanlara da halka ve millete hizmet ediyor diyorlar.
E, kolay gelsin öyleyse! Böyle bir hizmet anlayışı ortaya çıktı ahir zamanda…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678