Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

ÇÖP TESİSİNİN EKSİKLERİ VARMIŞ

Çavuşlu’ da teknik anlamda tamamlanmadan adeta emrivakiiyle hizmete sokulan katı atık bertaraf tesislerinin ciddi eksikleri varmış.
Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Cemal Öztürk söyledi.
Yöre insanı aylardır, yıllardır söylüyor da ne oluyor, vekil söylese ne olacak dediğinizi duyar gibiyim. Vekil bu, onun söylemesiyle halkın söylemesi bir mi?
Bir olsaydı yıllardır konuyu dile getiren halkı dikkate alırlardı!
Geçen hafta bir toplantıda konu Milletvekili Cemal Öztürk’e soruldu. O da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hatta yerel basında haber oldu. Ulusal basında bile çıkabilirdi.
İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul’da faaliyette bulunan Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Ada Görele’de medya kuruluşlarının temsilcileriyle yemekli bir toplantı yaptı. Giresun il merkezinde çalışan gazetecilerden de katılanlar oldu.
Bu toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de katıldı.
Vekil toplantıya katılınca sorular da birbiri ardına geldi. Abdurrahman Ada’nın genel bilgilendirme konuşmasından sonra Cemal Öztürk’e sorulan soruların her birisi bir yazı konusu olacak kadar önemliydi. Ancak Çavuşlu çöp tesisleriyle ilgi konu toplantıya damgasını vuran soru oldu.
Deneyimli gazeteci arkadaşımız Ahmet Ceylan sordu Çavuşlu çöp tesislerini.
Cemal Öztürk de açık açık söyledi: Çöp tesisinin ciddi eksikleri var!
Konuyu kucağında bulduğunu söyleyerek konuya giriş yaptı Cemal Öztürk ve şöyle devam etti: “ Üç ay önce giden vali, başbakan yardımcısı ve Sabri Öztürk birlikteydik. Vali, konuyla ilgili mahkemenin sonuçlandığını ve eksiklerin giderildiğini söyledi. Biz de; Öyleyse artık çöpler Çavuşlu’ ya tesise gitsin dedik.
Tesise çöp gelmeye başlayınca çevreden şikâyetler de gelmeye başladı Bunun üzerine kalkıp tesisleri görmeye gittim. Tesisin ciddi eksikleri olduğunu gördüm. Gelen çöpler yaklaşık 15 işçi tarafından sınıflara ayrılıyor. Asıl ayrıştırma yapması gerek makinenin bir parçası arızalanmış.
Çöp suları bir havuzda toplanıyor ve vidanjörle çekilerek derin deşarjı olan bir yerden denize atılıyor. Tesisten denize ulaşan borular temizlenmiş sular için kullanılacak ama öyle bir arıtma olmadığı için o borulara su verilmiyor.
Manzara insan ve çevre sağlığı açısından hiç de uygun değil.”
Cemal Öztürk bundan sonraki süreci de şöyle özetledi: “ Valiliği ve Özel İdareyi aradım. Söz konusu parçayı sipariş ettiklerini ve Temmuz ayı sonunda eksiklerin giderileceği bilgisini verdiler. Tesisin 1 milyon TL’ye ihtiyacı olduğunu söylediler”
Bu bilgileri paylaşan Cemal Öztürk, işletmenin çalışabilmesi için katı Atık Birliğine üye belediyelerin aidatlarını ödemede de sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Peki bu bilgiler ve tespitler yöre insanının yüreğine su serpmeye yetti mi?
Ayrıştırma tesisinde arıza var ancak çöp getirilmeye devam ediyor. Koku Sisdağ’ ına ulaştı. Belediyeler ödemelerini zamanında yapmazsa yöre insanı çöp kokusuyla yaşamak zorunda mı kalacak?
Bir de belediyelerin bu tesisin açılmasıyla su abonelerinden topladığı Katı Atık Bedeli işletmeye yansıtılmıyorsa bunun yaptırımı ne olacak? Herhalde çöp kokusu bu defa Kafdağı’nı tutacaktır.
Belli ki bu çöp belası Çavuşlu’nun ve yörenin daha çok başını ağrıtacak.
Baştan yapılan yanlışlar başka yanlışları doğuracak.
Şimdi Sayın vekilin konuyu takip etmesi gerecek. Tespitleri ne kadar doğruysa kucağında bulduğu bu sorununun çözümü için yapılması gerekeni de yapması boynunda taşıyacağı bir yük olacaktır.
Gerekirse tesisin yerinin değiştirilmesi bile…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678