Büro Memur-Sen Defterdarlıktan taleplerini açıkladı

Büro Memur-Sen Defterdarlıktan taleplerini açıkladı

Büro Memur-Sen Defterdarlıktan taleplerini açıkladı

Büro Memur-Sen Giresun Şubesi tarafından, Vergi Haftası dolayısıyla Giresun Defterdarlığı’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Defterdar Hüsna Yıldız ile bir araya gelinerek haftanın önemi vurgulandı, kurum personelinin talep ve beklentileri istişare edildi.
Büro Memur-Sen Giresun Şube Başkanı Abdurrahman Genç, Şube Başkan Yardımcıları Köksal Çınar, Aytekin Topçu, Ertan Kırlak ve Ömer Sarıaydın ile Defterdar Hüsna Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, kamu mali yönetiminin sürdürülebilirliği açısından kritik görevler üstlenen maliye personelinin özverili çalışmalarına dikkat çekilerek Vergi Haftası kutlandı. Ayrıca üyelerin ve kurum çalışanlarının karşılaştığı yapısal sorunlar ile çözüm önerileri gündeme taşındı.
Şube Başkanı Abdurrahman Genç tarafından dile getirilen başlıca talepler şu şekilde sıralandı:
Mali Hizmetler Sınıfı oluşturulması ve özlük haklarının yapılan işin niteliğine uygun şekilde yeniden düzenlenmesi, merkez teşkilatında görev yapmak üzere Maliye uzmanı kadrosu ihdas edilmesi, kariyer uzmanlar arasında merkez-taşra maaş farkının giderilmesi, uzmanlar için başuzmanlık kadrosu oluşturulması, denetim tazminatlarında unvanlar arası farklılıkların çalışanlar lehine düzenlenmesi ve fazla çalışma ücretlerinin kesintisiz ödenmesi, taşra teşkilatında servis hizmeti sağlanması ya da ücretsiz toplu taşıma imkânı sunulması, artan iş yükü nedeniyle yeni personel istihdamı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının takvime bağlanması, kurumlarda kullanılan bilgisayar ve teknik ekipmanların yenilenmesi, dış görevli personelin yemek giderlerinin karşılanması, merkez ve taşra teşkilatında kreş hizmeti verilmesi veya kreş yardımı sağlanması.Ziyaret sonunda Şube Başkanı Abdurrahman Genç, Defterdar Hüsna Yıldız nezdinde tüm kurum personelinin Vergi Haftası’nı kutlayarak çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.
 

Exit mobile version