19 Aralık 2013 tarihinde Can Akengin Sergi salonunda açılacak sergiye davetlisiniz. Saat 13.00’da açılacaktır.
Bu yıl maket evler ve intarsialarla daha da zenginleşen sergi “Tamzara” dokumalarıyla ayrı bir hava katmakta.
“Bülent Öztürk 1955 Çankırı doğumlu evli 2 çocuk sahibi emekli bir bankacı.
Türkiye İş Bankası gibi nezih bir kurumdan emekli olup kendimi gemi maketi, marküteri, intarsia, maket ev gibi çeşitli ağaç işlerine verdim. Yapmaya çalıştığım eserlerimi açtığım çeşitli sergilerle insanların beğenilerine sunmaya çalışıyorum. Onları yaparken çektiğim sıkıntı ve yorgunlukları bittiğinde seyrederken unutuyor, haz duyuyorum.
Büyük şehirlerde yaşayan insanlar çok şanslılar her konuda bizler Anadolu’da yaşayan insanlar olarak yaptığımız her şeyin çoğu parçalarını kendimiz yapmak ve kendimiz araştırarak bulmak zorundayız. Çünkü yakınımızda danışacağımız daha doğrusu aynı dilden konuşacağımız insan bulmak zor hiç yok gibi.
Marküteri eski mobilya kaplamalarının kesilip iç içe yerleştirilerek yapılan bir sanattır.
İntarsia da çeşitli kalınlıktaki tahtaların Lego gibi kesilerek üç boyut verilip tekrar birleştirilmesi sanatıdır.
Marküteri ve intarsia Türkçemizde el kakması olarak geçmektedir, yani ikisi de çok eskilerden beri yapılıp unutulmuşluğa terk ettiğimiz sanatlarımızdandır.
Giresun bir deniz şehri olmasına rağmen, Giresun insanının denizi ve denizciliği bilmediğine inanın birisiyim, elimden geldiğince denizlerimizde eskilerden bugüne kadar kullanılmış, teknelerimizi palanlarını bulduğum ölçüde insanımıza tanıtmaya çalışıyorum, bu sergimde ilk olarak intarsia ve eski Giresun evlerimizi Giresun insanının beğenisine sunmaya çalışacağım.
Ben Bülent Öztürk olarak yaşadığım şehre aşığım, Giresunlu olmaktan büyük onur duyuyorum, Giresun’um için gecemi gündüzüme katarak elimdeki kısıtlı imkanlarla bir şeyler üretmeye çalışıyorum, nefesim yettiğince Giresun un bir kültür ve sanat şehri olması için elimden geleni yapmak için uğraşacağım.“