Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

BAŞBAKAN’IN GİRESUN KONUŞMASI

Geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Giresun olağan il kongresi vardı. Kongre nedeniyle Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu Giresun’daydı ve kongrede bir konuşma yaptı.
Eskiden siyasetçiler bu tür yerel ziyaretlerde yaptıkları konuşmalarda yöresel konular üzerinde dururlar, ilin sorunlarına ne tür çözümler düşündüklerini anlatırlardı.
Bu konuşmalarda ilin sorunları için söylediklerini ne kadar gerçekleştirdikleri ayrı bir tartışma konusu olsa da yöre insanı yerel sorunlarla ilgili birinci ağızdan bilgilenmiş olurlardı.
Şimdi durum değişti, bu tür konuşmalar televizyonlardan canlı yayınlanınca siyasiler de yöreye hitap etmek yerine ulusa seslenmeyi tercih ediyorlar.
Başbakan’ın Giresun konuşması da tam bir ulusa seslenişti. Yöresel konulara şöyle bir dokunu verdi, o kadar. İlin beklediği projelerin bazılarından bir iki cümleyle söz ederken bazılarına hiç değinmedi.
İl teşkilatı kongre heyecanından Başbakan’ı bilgilendirecek zaman bulamamıştı herhalde. Derslerine çalışmamış gibiydiler.
Sayın Davutoğlu gerçekleşen projeleri özellikle anarken, partisinin söz verip de yapamadıklarından hiç söz etmedi. Sahil yolunu yaptıklarını, havaalanını bitireceklerini, Eğribel tünelini yapacaklarını söyledi ama geçen seçimde söz verilen 28 projenin neden gerçekleşemediğinden hiç bahsetmedi.
Bahsettikleri için de inşallah yapacağız dedi.
Giresun ve Ordu illerinin kullanımı için yapılan havaalanını çok önemsiyoruz. Ancak bölge için çok geç kalmış bir yatırım… Türkiye’nin neredeyse havaalanı olmayan ili kalmamışken yapılan bir havaalanını bu anlamda çok geç kalmış bir yatırım olarak değerlendiriyoruz.
Türkiye haritasını önünüze açın ve Karadeniz bölgesinde kaç havaalanı olduğuna bakınız. Bir havaalanı Samsun’da diğeri Trabzon’da: ikisinin arası 500 Km. Bu araya üçüncü bir havaalanı yapmak ülkenin zorunluluğu değil midir?
2002 yılından bu yana Türkiye’yi yöneten bu siyasi yapı Giresun’a özel ne yaptı ki!
Giresun Üniversitesi mi dediniz? Türkiye de üniversitesiz il mi kaldı? Her ile bir üniversite açarken Giresun’u atlasaydınız bari! Ordu’ya, Rize’ye Artvin’e, Bayburt’a, Gümüşhane’ye üniversite açarken elbette Giresun’a da açmak zorundaydınız.
Karadeniz sahil yolunu yaparken Giresun’dan da geçmek zorundaydınız. Kaldı ki bu projeyi daha sonra Yüce Divan’a gönderilen Mesut Yılmaz, Koray Aydın, Yaşar Topçu başlatmıştı. 30 yıl bir kazma vurulmayan Karadeniz sahil yolu nihayet yapılmıştı.
Eğribel Tüneli de nihayet yeni ihale edildi.
Mesela Davutoğlu; Erzincan- Gümüşhane- Tirebolu demiryolundan hiç bahsetmedi.
Ünye ve Ordu’da yapıldığı gibi bir güney çevre yolundan veya tünelli bir geçişten hiç bahsetmedi. Çotanak Arena stadını ağzına almadı. Yayla turizmi için bir değer ifade eden Giresun yaylalarına ulaşımı kolaylaştıracak bir projeden söz etmedi.
Geçen seçim döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi il teşkilatı tarafından vaat edilen 28 proje üzerine bir değerlendirme yapmasını ve yapılamayanların neden yapılamadığını açıklamasını beklerdim.
Oysa Davutoğlu Giresun’dan muhalefete eleştiri de bulundu, kendilerini yanıltan eski dostlarına sitemler gönderdi. Yöresel sorunlara değinilen bir konuşma yapmadı.
Ya yöremizin sorunu yok ya da Davutoğlu yöresel sorunlarımıza hâkim değil…
Giresun’dan 4 de 4 istedi. Teşekkür için ilk kendi memleketinden önce Giresun’a geleceğini söyledi.
Hoş gelmiş sefalar getirmiş Sayın Başbakanımız ancak biraz da sorunlarımıza çözümler getirse.
Geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Giresun olağan il kongresi vardı. Kongre nedeniyle Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu Giresun’daydı ve kongrede bir konuşma yaptı.
Eskiden siyasetçiler bu tür yerel ziyaretlerde yaptıkları konuşmalarda yöresel konular üzerinde dururlar, ilin sorunlarına ne tür çözümler düşündüklerini anlatırlardı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678