“Alınan tedbirlere uyun!”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Koronavirüs (Kovid–19) salgınını pandemi olarak ilan etmiş olup, Koronavirüs salgını ülkemizde de hızlı reaksiyon gösterdi. Koronavirüs salgını ile etkin mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar da dikkate alınarak, ülke genelinde birtakım seri tedbirler alındı. Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bu kararlar kapsamında Giresun’da, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince tedbir amaçlı […]

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Koronavirüs (Kovid–19) salgınını pandemi olarak ilan etmiş olup, Koronavirüs salgını ülkemizde de hızlı reaksiyon gösterdi.

Koronavirüs salgını ile etkin mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar da dikkate alınarak, ülke genelinde birtakım seri tedbirler alındı.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bu kararlar kapsamında Giresun’da, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince tedbir amaçlı birçok önleyici kararlar alındı. Kararların uygulanması için ilgili mercilere gerekli talimatlar verildi.

İlgililerin ve vatandaşların uygulamaya konulan talimatlara uygun olarak hareket etmeleri, Koronavirüs salgınıyla mücadelede ve salgının yayılmasının önlenmesinde önem arz ediyor.

Bu nedenle;

Tüm vatandaşların ve ilgililerin alınan kararlara hassasiyetle riayet etmeleri, hijyen, sosyal mesafeyi koruma ve özellikle el ve yüz teması konusunda dikkatli davranmaları salgının yayılmasının önlenmesinde ve tamamen tehdit olmaktan çıkmasında önem arz ediyor.

Yapılan ikazlara uymayanlara idari ve adli cezalar tereddütsüz uygulanacak olup, bu hususta tüm Giresunlu hemşehrilerimizi hassas olmaya davet ediyor, kararların uygulanmasında en üst düzeyde hassasiyet gösterilecektir” denildi.

Exit mobile version